Rosii portugheze

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 8 Mai 2012 | 2736 vizualizari

 

Mi-am adus aminte zilele astea de un aperitiv pe care l-am servit la o masa festiva la niste prieteni dragi acum cativa ani buni ...tare mi-a placut si mi-a ramas in minte gustul deosebit, astazi l-am preparat si eu...si l-am savurat pe indelete....

 

INGREDIENTE

  • 7 rosii maricele
  • 100 gr orez
  • 2 ardei copti( unul rosu unul verde sau galben la alegere)
  • maioneza ( ideal facuta in casa)
  • sare
  • piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii portugheze:

Fierbem orezul si il lasam la scurs intr-o sita.


Preparam maioneza( eu o fac din galbenusurile fierte, mustar, zeama de lamaie si ulei).


Coacem ardeii si ii curatam apoi ii taiem marunt, avand grija sa ii scurgem bine de zeama.


Rosiile le curatam pe interior( cu o lingura) si le lasam cu partea scobita in jos intr-o sita sa se scurga bine.


Amestecam orezul ( rezultat si scurs bine) in jur de 9 linguri cu 5 linguri de maioneza, ardeii copti, sare si piper dupa gust.


Umplem rosiile si le decoram dupa dorinta. Eu am taiat un capacel , am umplut rosiile cu varf si apoi am asezat capacelul deasupra.


Sunt grozave!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii portugheze" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

RuxyRux 1

07.08.2012, 16:48

Multumesc Inisor...au fost deliciu va pup pe toate!

Andreea110303 1

10.06.2013, 19:25

super si nu pica greu

RuxyRux 1

13.01.2014, 18:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Bruschete cu oua de prepelita si sunca ( jamon iberico)