Orez cu lapte

de RODIMUR in Mancare copii, 15 Iun 2017 | 516 vizualizari

 

O mâncare pentru copii și pentru cei cărora le place să-și amintească de copilărie sau care au păstrat gusturile acestei vârste fragede.
S-ar zice că e o mâncare ușor de făcut, foarte simplă... Și totuși nu îndeajuns de simplă, de vreme ce au apărut și în comerț păhăruțe/borcănele cu orez cu lapte, asta însemnând că există și persoane pentru care timpul este prea scurt pentru a-l pierde cu gătitul acestui fel de mâncare și atunci preferă să-l cumpere, gata preparat...

 

INGREDIENTE

  • 200-250 grame orez
  • 75-100 grame zahăr tos
  • 600 ml lapte
  • 1 plic de vanilie
  • pudră de scorțișoară
  • apă
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte:

Se alege orezul, se spală în mai multe ape și apoi se pune la fiert cu multă apă. Cînd este aproape fiert, se ia cratița de pe foc, se strecoară orezul, se clătește în mai multe ape și se lasă puțin la scurs.


Când orezul s-a scurs, se pune în vasul în care se va prepara, cu zahărul, vanilia și laptele. Se amestecă bine, să se dizolve zahărul și se dă vasul la foc potrivit, având grijă să nu se umfle orezul cu lapte și să nu se prindă.


După câteva clocote se verifică dacă orezul a fiert total și dacă este suficient de dulce, după preferință. Se oprește focul de la aragaz, se acoperă vasul cu un capac și se lasă cam un sfert de oră, după care se servește cald, în boluri, sau în cești mai mari, de supă.


Se decorează cu pudră de scorțișoară.

 

TIPS-URI

1

Spălați bine orezul, până ce apa este curată, nu albicioasă.

2

Clătiți bine orezul semifiert, înainte de a-l pune în lapte.

3

Supravegheați preparatul (oricum se face foarte repede) pentru că se poate revărsa peste marginile vasului, sau se poate prinde de fundul cratiței.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

RODIMUR 1

17.06.2017, 08:07

Aha! Deliciu, de la prima, până la ultima linguriță...! Ce bine, când există poftă de mâncare...! Merci, Kytz!

mirela0911 1

17.06.2017, 08:43

Este desertul care mi-l faceam singura, cand nu era nimeni acasa, acum cativa ani buuuni!

RODIMUR 1

17.06.2017, 09:17

Ce drăguț, Mirela! Astea, amintiri frumoase, copil mare și frumos ce ești...!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Budinca de gris