Orez cu lapte cremos si sos de zmeura

de deliciousflavours in Dulciuri, 30 Iul 2012 | 5417 vizualizari

 

Sa aveti o saptamana racoroasa si frumoasa, pupici!

 

INGREDIENTE

  • 100 gr orez (cu bob rotund)
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 600 ml lapte
  • 1 lingurita pudra de vanilie sau ½ pastaie
  • 1 lingura zahar
  • 200 gr zmeura (proaspata sau congelata)
  • 2 linguri rase zahar brun
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte cremos si sos de zmeura:

Clatim cu apa rece un vas cu fundul mai gros si punem laptele impreuna cu smantana pentru frisca la fiert. Daca folositi pastaia de vanilie, adaugati acum si semintele si pastaia, iar daca folositi pudra de vanilie adaugati-o cu 10 minute inainte de a fi fiert orezul. Spalam orezul in mai multe ape, il scurgem si-l adaugam la lapte. Lasam la foc mare pana cand incepe sa fiarba, dupa care micsoram focul si amestecand continuu fierbem pana orezul este moale, iar amestecul devine cremos. La mine a durat aproximativ 1 ora acest proces. Scoatem pastaia (daca asta ati folosit), adaugam zaharul si lasam pe foc pana mai da o data in clocot. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca, timp in care vom pregati sosul de zmeura.


Punem zaharul la caramelizat, cand primeste o culoare brun-aurie adaugam 50 ml apa si lasam sa fiarba pana se evapora apa. Adaugam zmeura si lasam la foc mic 5-7 minute pana se ingroasa putin.


Orezul racit il portionam in cupe mai mici, iar deasupra punem sosul de zmeura.


Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte cremos si sos de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Mirela_Tilvescu 1

05.08.2012, 02:12

ce deliciu!!!!!

gaby_gabytza 1

05.08.2012, 20:47

Bunica 1

19.08.2012, 21:15

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rosii uscate, conservate in ulei
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa crema de rosii, cu parmezan si crutoane

de RODIMUR 7

ieri la 22:49

Chec cu pere si ciocolata

de oanapl 6

pe 22.09 la 22:34

Ciorba radauteana

de oanapl 6

pe 22.09 la 22:12

Desert chec cu cacao si banane

pe 21.09 la 16:28

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

de RODIMUR 7

pe 21.09 la 12:01

RETETA RECOMANDATA
Desert cu orez in lapte, fructe si caramel