Orez cu lapte cremos si sos de zmeura

de deliciousflavours in Dulciuri, 30 Iul 2012 | 4173 vizualizari

 

Sa aveti o saptamana racoroasa si frumoasa, pupici!

 

INGREDIENTE

  • 100 gr orez (cu bob rotund)
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 600 ml lapte
  • 1 lingurita pudra de vanilie sau ½ pastaie
  • 1 lingura zahar
  • 200 gr zmeura (proaspata sau congelata)
  • 2 linguri rase zahar brun
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte cremos si sos de zmeura:

Clatim cu apa rece un vas cu fundul mai gros si punem laptele impreuna cu smantana pentru frisca la fiert. Daca folositi pastaia de vanilie, adaugati acum si semintele si pastaia, iar daca folositi pudra de vanilie adaugati-o cu 10 minute inainte de a fi fiert orezul. Spalam orezul in mai multe ape, il scurgem si-l adaugam la lapte. Lasam la foc mare pana cand incepe sa fiarba, dupa care micsoram focul si amestecand continuu fierbem pana orezul este moale, iar amestecul devine cremos. La mine a durat aproximativ 1 ora acest proces. Scoatem pastaia (daca asta ati folosit), adaugam zaharul si lasam pe foc pana mai da o data in clocot. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca, timp in care vom pregati sosul de zmeura.


Punem zaharul la caramelizat, cand primeste o culoare brun-aurie adaugam 50 ml apa si lasam sa fiarba pana se evapora apa. Adaugam zmeura si lasam la foc mic 5-7 minute pana se ingroasa putin.


Orezul racit il portionam in cupe mai mici, iar deasupra punem sosul de zmeura.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte cremos si sos de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Mirela_Tilvescu 1

05.08.2012, 02:12

ce deliciu!!!!!

gaby_gabytza 1

05.08.2012, 20:47

Bunica 1

19.08.2012, 21:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Orez cu lapte (reteta video)