Orez cu lapte cu inima de ciocolata

de Tabita _ in Dulciuri, 14 Mar 2013 | 3601 vizualizari

 

Un dulce indragit de copii si adulti deopotriva. Multumesc mihasara pentru inspiratie.

 

INGREDIENTE

  • 100 g orez
  • 500 ml lapte
  • 1 lingura zahar
  • un plic zahar vanilat
  • putina ciocolata pentru decor
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte cu inima de ciocolata:

Orezul se spala si se pune la fiert in 250 ml apa.

Se lasa sa fiarba aproape de tot.

Se scurge de apa.

Se pune peste laptele fierbinte.

Se lasa pe foc pana se fierbe orezul.

Se adauga zaharul si zaharul vanilat.

Se ia de pe foc si se acopera cu un capac.

Se ung cu putin ulei formele in care il vom pune.

Se pune orezul in forme si se preseaza usor.

Am lasat sa se raceasca, dupa care am pus in frigider cateva ore, timp in care s-a legat.

Am ras putina ciocolata si am decorat.

TIPS-URI

1

Se poate servi si cu scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte cu inima de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Orez cu lapte, desert din copilarie