Orez cu lapte si cu sos de visine

de mihasara in Dulciuri, 13 Mar 2013 | 1291 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g orez
  • 1 litru de lapte
  • 2 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 300 g visine congelate
  • 2 linguri zahar

~

Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte si cu sos de visine:

Spalam orezul in mai multe ape si il punem la fiert in 500 ml apa. Il lasam sa fiarba aproape de tot, il scurgem de apa si il rasturnam in laptele fierbinte. Lasam pe foc, pana ce orezul s-a fiert bine dupa care  adaugam zaharul si zaharul vanilat. Luam de pe foc si ii punem capac.

Intre timp, pregatim formele, dupa preferinta, pe care le ungem cu putin ulei si asezam orezul, presand usor. Dam la rece pentru jumatate de ora si pregatim sosul.

Intr-un vas, punem visinile congelate, 2 linguri de zahar si 100ml apa si le punem pe foc. Le lasam pret de 10-15 minute, pana se inmoaie usor visinile si se formeaza un sos grosut si delicios.

Servim preparatul cu dulceata si un strop de scortisoara.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte si cu sos de visine" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

adry88

adry88 1

13.03.2013, 18:39

delicios

diaconta

diaconta 1

13.03.2013, 19:50

ce buuuuuuuun

MotanLaOale

MotanLaOale 1

13.03.2013, 21:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!