Panettone ( reteta simpla)

de ionela2682 in Dulciuri, 27 Noi 2011 | 5416 vizualizari

 

Panettone este un tip de paine dulce initial de la Milano, de obicei, prajitura se prepera de Crăciun şi Anul Nou în Italia , Malta , Brazilia , Germania şi Elveţia , şi este unul din simbolurile oraşului Milano..
De multa vreme cautam o reteta mai usoara ..Pentru un panetone adevarat sunt necesare aproape 40 de ore de munca dar se spune ca merita , eu vroiam ceva rapid gustos si aspectos asa ca am micsorat timpul!!

 

INGREDIENTE

  • 1 cana lapte cald
  • 5-6 linguri zahar dizolvate in laptele cald
  • 3 galbenusuri
  • 1/2 cana smantana grasa
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 pachet unt
  • esenta vanilie, rom
  • coja de lamaie  si portocala.
  • 3 1/2 cani  faina
  • 2 lingurite drojdie uscata sau 1 cub de drojdie proaspata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panettone ( reteta simpla):

In laptele pus la incalzit cu putina sare se dizolva zaharul ,aromele ,dar si 2 linguri pline cu coaja de lamaie si portocala confiata(coaja razuita si tinuta la macerat cu zahar cateva zile)


-in putin lapte cu zahar se va dizolva drojdia,pe care o vom turna intr-un castron incapator ,alaturi de celelalte ingrediente


-framantam aluatul pana se dezlipeste de pe maini..adica aproximativ 30 min


-dupa ce aluatul este framantat bine se umple cu nuca,rahat sau stafide se asaza in tavile de cozonac unse cu unt /ulei si tapetate cu faina,se lasa la crescut in tavi in loc cald pana ce-si dubleaza volumul ( eu am lasat aproximativ 3 ore)


-se ung cu galbenus de ou (mie asa imi plac), se baga in cuptorul incins la foc potrivit si se coc pina trec de testul cu scobitoarea.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Panettone ( reteta simpla)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Criss 1

29.11.2011, 05:23

Delicios!

Ligia Bxl 1

30.11.2011, 17:17

minunat deja i-mi miroase a craciun

babi5 1

26.06.2013, 09:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Panettone