Panettone ( reteta simpla)

de ionela2682 in Dulciuri, 27 Noi 2011 | 5857 vizualizari

 

Panettone este un tip de paine dulce initial de la Milano, de obicei, prajitura se prepera de Crăciun şi Anul Nou în Italia , Malta , Brazilia , Germania şi Elveţia , şi este unul din simbolurile oraşului Milano..
De multa vreme cautam o reteta mai usoara ..Pentru un panetone adevarat sunt necesare aproape 40 de ore de munca dar se spune ca merita , eu vroiam ceva rapid gustos si aspectos asa ca am micsorat timpul!!

 

INGREDIENTE

  • 1 cana lapte cald
  • 5-6 linguri zahar dizolvate in laptele cald
  • 3 galbenusuri
  • 1/2 cana smantana grasa
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 pachet unt
  • esenta vanilie, rom
  • coja de lamaie  si portocala.
  • 3 1/2 cani  faina
  • 2 lingurite drojdie uscata sau 1 cub de drojdie proaspata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panettone ( reteta simpla):

In laptele pus la incalzit cu putina sare se dizolva zaharul ,aromele ,dar si 2 linguri pline cu coaja de lamaie si portocala confiata(coaja razuita si tinuta la macerat cu zahar cateva zile)


-in putin lapte cu zahar se va dizolva drojdia,pe care o vom turna intr-un castron incapator ,alaturi de celelalte ingrediente


-framantam aluatul pana se dezlipeste de pe maini..adica aproximativ 30 min


-dupa ce aluatul este framantat bine se umple cu nuca,rahat sau stafide se asaza in tavile de cozonac unse cu unt /ulei si tapetate cu faina,se lasa la crescut in tavi in loc cald pana ce-si dubleaza volumul ( eu am lasat aproximativ 3 ore)


-se ung cu galbenus de ou (mie asa imi plac), se baga in cuptorul incins la foc potrivit si se coc pina trec de testul cu scobitoarea.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Panettone ( reteta simpla)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Criss 1

29.11.2011, 05:23

Delicios!

Ligia Bxl 1

30.11.2011, 17:17

minunat deja i-mi miroase a craciun

babi5 1

26.06.2013, 09:29

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gustari cu pasta de avocado si ton
  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Sarmalute cu praz in dovleac

de abetina 3

ieri la 20:44

MUȘCHIULEȚ ÎMPLETIT ( CU PESTO ȘI ROȘII USCATE)

ieri la 10:50

Desert gogosele rapide cu scortisoara

ieri la 10:49

Aperitiv cartofi surpriza

de GeorgiG 5

pe 18.09 la 22:36

RETETA RECOMANDATA
Mini-panettone (facut la masina de paine)