Orez cu lapte si sos de capsuni

de Oana in Mancare copii, 13 Mai 2015 | 2461 vizualizari

 

Un desert delicios pentru copii si nu numai! 

 

INGREDIENTE

    • orez- 100 gr
    • lapte- 400 ml
    • zahar- 3 linguri
    • coaja rasa de la o lamaie
    • scortisoara macinata- ½ lingurita
    • Pentru sos de capsuni:
    • capsuni- 300 gr
    • zahar- 2 linguri
    • anason- o steluta
    • cuisoare- 3 buc
    • scortisoara- 1 baton mic
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte si sos de capsuni:



  • spalati orezul in mai multe ape si puneti peste el un litru de apa rece, apoi puneti-l la fiert cu un praf de sare. Amestecati din cand in cand, sa nu se lipeasca orezul. Scurgeti orezul intr-o sita cand este fiert.




  • Puneti laptele la fiert impreuna cu zaharul, iar cand incepe sa fiarba adaugati orezul fierbinte, scurs de apa. Fierbeti la foc mic inca 5 minute, apoi acoperiti craticioara cu un capac si lasati-l sa se odihneasca 15 minute. Adaugati apoi coaja rasa de lamaie si scortisoara macinata.




  • Intre timp pregatiti sosul de capsuni. Puneti 200 gr de capsuni in vasul pentru mixare si cu ajutorul Hand Blenderului Breville pasati capsunile pana obtineti un piure.




  • Puneti piureul de capsuni intr-o craticioara, impreuna cu zaharul si condimentele si fierbeti la foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa putin. Anasonul, cuisoarele si batonul de scortisoara le puteti pune intr-un infuzor de ceai. Lasati apoi sa se racoreasca si scoateti steluta de anason, cuisoarele si batonul de scortisoara.




  • Taiati restul de capsuni cubulete si amestecati-le in sosul de capsuni.




  • Puneti orezul cu lapte in patru boluri si impartiti sosul de capsuni deasupra.







Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte si sos de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Panacris 1

13.05.2015, 21:23

P.S. Nu se prea vede orezul, poate era mia bine un șervet roșu

dantes 1

14.05.2015, 09:37

Bun!

Gicuta69 1

15.05.2015, 08:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Melcisori cu lapte