Orez cu lapte su jeleu de portocala si dressing de zmeura

de nico15 in Dulciuri, 20 Aug 2011 | 3010 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 ml de lapte
  • 130-150 g de orez cu bobul lung
  • 70 g de zahar
  • 2-3 portocale(200  ml de zeama de portocala)
  • gelatina
  • 100 g de zmeura     

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte su jeleu de portocala si dressing de zmeura:

Se spala orezul in 3-4 ape, cu cat se spala mai mult cu atat devine mai laptos. Se pune laptele la fiert la foc mic se adauga orezul,  mare atentie la fierbere se amesteca in el sa nu se prinda aproximativ va sta la fiert 40 de minute in ultimele 10 minute se adauga 50 de g de zahar si se lasa sa intre tot laptele in orez.

Ne apucam de pregatirea jeleului, curatam si stoarcem portocalele, adaugam 15-20 g de zahar, o lingura de apa si le lasam sa fiarba la foc mic, separat hidratam gelatina. Luam de pe foc jeleul si adaugam in el gelatina. Lasam sa se raceasca si dam la frigider aproximativ in 25 de minute ar trebui sa fie facut.

Luam zmeura si o pasam in blender, va rezulta un dressing de consistenta potrivita, trebuie servit imediat, sper sa va placa si Pofta Buna. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte su jeleu de portocala si dressing de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

adry88 1

21.08.2011, 21:16

yammi delicios

alinutzika 1

21.08.2011, 23:36

Angelina_Elena 1

26.01.2012, 16:51

frumos si de mare efect!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Crostoli cu cacao si nutella