Orez cu lapte su jeleu de portocala si dressing de zmeura

de nico15 in Dulciuri, 20 Aug 2011 | 1283 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 ml de lapte
  • 130-150 g de orez cu bobul lung
  • 70 g de zahar
  • 2-3 portocale(200  ml de zeama de portocala)
  • gelatina
  • 100 g de zmeura     

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte su jeleu de portocala si dressing de zmeura:

Se spala orezul in 3-4 ape, cu cat se spala mai mult cu atat devine mai laptos. Se pune laptele la fiert la foc mic se adauga orezul, mare atentie la fierbere se amesteca in el sa nu se prinda aproximativ va sta la fiert 40 de minute in ultimele 10 minute se adauga 50 de g de zahar si se lasa sa intre tot laptele in orez.


Ne apucam de pregatirea jeleului, curatam si stoarcem portocalele, adaugam 15-20 g de zahar, o lingura de apa si le lasam sa fiarba la foc mic, separat hidratam gelatina. Luam de pe foc jeleul si adaugam in el gelatina. Lasam sa se raceasca si dam la frigider aproximativ in 25 de minute ar trebui sa fie facut.


Luam zmeura si o pasam in blender, va rezulta un dressing de consistenta potrivita, trebuie servit imediat, sper sa va placa si Pofta Buna.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte su jeleu de portocala si dressing de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

adry88 1

21.08.2011, 21:16

yammi delicios

alinutzika 1

21.08.2011, 23:36

Angelina_Elena 1

26.01.2012, 16:51

frumos si de mare efect!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08