Orez cu legume și fructe de mare

de Bunica in Mancaruri de post, 19 Noi 2016 | 3360 vizualizari

 

Dimineață am fost la piață și cînd îmi spuneam că am terminat cumpărăturile, văd la o bătrână ardei gras, mai micuț. În mintea mea zic: ăsta e bun de umplut cu orez! Zis și făcut. Întreb: mamaie cu căt dai ardeiul?
        Răspunde: dă-mi 2 lei pe tot.  
2 lei i-am dat, dar pe tot nu l-am luat:)))))) Până acasă s-au schimbat planurile și am folosit doar un ardei:))))))))

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapă roșie
  • 1 ceapă galbenă
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 țelină mică
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 rădăcină de pastârnac
  • 200 gr orez
  • 300 gr fructe de mare (scoici, creveți, calamari)
  • o legătură pătrunjel
  • sare
  • piper
  • 3-4 linguri ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu legume și fructe de mare:

Curăță si spală toate legumele.

Toacă-le sau rade-le după preferință.

Pune la incins uleiul într-un wok.

Adaugă ceapa în uleiul încins și las-o până devine translucidă.

Adaugă pe rând ardeiul și rădăcinoasele tocate mărunt sau rase.

Călește legumele până sunt pregătite pe jumătate.

Pune peste ele 200 ml apă caldă.

Lasă să fiarbă 2-3 minute și adaugă orezul spălat.

Fierbe până s-a fiert orezul.

Când orezul este fiert, adaugă fructele de mare prefierte.

Condimentează după gust, stinge focul si adaugă pătrunjelul tocat.

Se servește alături de salată verde sau cu salată de murături.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu legume și fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Scoici cu vin alb - de post