Orez cu legume și fructe de mare

de Bunica in Mancaruri de post, 19 Noi 2016 | 759 vizualizari

 

Dimineață am fost la piață și cînd îmi spuneam că am terminat cumpărăturile, văd la o bătrână ardei gras, mai micuț. În mintea mea zic: ăsta e bun de umplut cu orez! Zis și făcut. Întreb: mamaie cu căt dai ardeiul?
        Răspunde: dă-mi 2 lei pe tot.  
2 lei i-am dat, dar pe tot nu l-am luat:)))))) Până acasă s-au schimbat planurile și am folosit doar un ardei:))))))))

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapă roșie
  • 1 ceapă galbenă
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 țelină mică
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 rădăcină de pastârnac
  • 200 gr orez
  • 300 gr fructe de mare (scoici, creveți, calamari)
  • o legătură pătrunjel
  • sare
  • piper
  • 3-4 linguri ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu legume și fructe de mare:

Curăță si spală toate legumele.


Toacă-le sau rade-le după preferință.


Pune la incins uleiul într-un wok.


Adaugă ceapa în uleiul încins și las-o până devine translucidă.


Adaugă pe rând ardeiul și rădăcinoasele tocate mărunt sau rase.


Călește legumele până sunt pregătite pe jumătate.


Pune peste ele 200 ml apă caldă.


Lasă să fiarbă 2-3 minute și adaugă orezul spălat.


Fierbe până s-a fiert orezul.


Când orezul este fiert, adaugă fructele de mare prefierte.


Condimentează după gust, stinge focul si adaugă pătrunjelul tocat.


Se servește alături de salată verde sau cu salată de murături.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu legume și fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

deyutzky 1

19.11.2016, 20:44

O bunatate!

iri_iri 1

19.11.2016, 20:55

bun

noiinbucatarie 1

19.11.2016, 21:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Humus cu ardei copti
  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

RETETA RECOMANDATA
Scoici cu vin alb - de post