Orez cu sparanghel si chiftelute

de cristeena20 in Mancaruri de legume, 24 Sep 2020 | 785 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3-4 carnati argentinieni proaspeti
  • un buchet sparanghel verde proaspat
  • 1,5 cana orez cu bob rotund
  • ulei de masline
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • bacon
  • 1 pahar vin alb
  • 1 cub de unt
  • parmezan ras
  • supa de legume
  • sare, piper alb
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu sparanghel si chiftelute:

Carnatii proaspeti se curata de pielite si se formeaza chiftelute mai mici cu mana.

Intr-o cratita punem ulei de masline si adaugam perisoarele sa se rumeneasca pe toate partile-le scoatem si in grasimea ramasa aduagam ceapa tocata marunt si o parte din tulpinile sparanghelului tocate marunt si ele-apoi adaugam usturoiul taiat si el feliute si baconul cubulete. Lasam sa se calesca frumos, amestecand. La final adaugam orezul ,amestecand si stingem cu vinul alb. 

Se lasa sa scada vinul aproape de tot si apoi turnam supa de legume fierbinte peste orez-cca 2 polonicuri -amestecam bine-punem sare, piper alb, apoi cand scade adaugam iar alte polonice de supa-si tot asa , amestecand mereu pana se fierbe orezul.

Intre timp intr-o tigaie punem cu putin ulei de masline sparanghelul la calit pe toate partile (varfurile-as aintregi)-adaugam si chiftelutele si putin bacon cubulete-pana se rumenesc frumos pe toate partile-adaugam la orez cand acesta e fiert si apoi cubul de unt -la final punem si parmezan razuit.

Servim imediat-cu parmezan ras deasupra. Trebuie sa iasa cremos.

 

TIPS-URI

1

Sunt buni orice tip de carnati proaspeti-nu e nevoie sa fie neaparat cel argentinian. Eu dina sta aveam in frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu sparanghel si chiftelute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 1000 lei
3299.99 lei
2299.99 lei

COMENTARII (11)

dantes 1

26.09.2020, 09:07

Bun!

Gherca Daniela 1

28.09.2020, 16:53

Rocsi 1

28.09.2020, 20:01

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gogosari in otet, la rece
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete din cartofi cu mozzarella

ieri la 20:57

Supa crema cu legume si carne de pui

pe 18.10 la 19:24

Gogosari in sos de mustar

pe 18.10 la 18:42

RETETA RECOMANDATA
Fasole scazuta cu ciolan