Orez cu ton si legume

de Andreea Caroline in Ton, 27 Iun 2014 | 8210 vizualizari

 

O reteta ideala pentru o cina usoara...

 

INGREDIENTE

  • 300 gr orez
  • 160 gr ton maruntit
  • 140 gr porumb dulce
  • 2 catei usturoi
  • 1 dovlecel mic
  • 30 gr parmezan
  • 1 cub condimente Maggi
  • ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel proaspat
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu ton si legume:

Punem la fiert 500 ml apa in care dizolvam cubul Maggi cu gust de legume.


Punem putin ulei intr-o tigaie.Cand uleiul ese incins punem usturoiul curatat de coaja si lasat intreg pentru 1-2 minute( cat sa ia uleiul gustul usturoiului),dupa care aruncam usturoiul.


Dovlecelul il spalam,il taiem in doua pe lungime si apoi il feliem in felii subtiri.Il adaugam in tigaie si il calim pentru 2-3 minute.


Adaugam porumbul dulce si amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn.Lasam la foc potrivit pentru alte 2-3 minute.


Punem orezul,amestecand in continuu si lasam astfel 1-2 minute.Adaugam apoi putin cate putin din apa fiarta cu condimente .


Lasam astfel orezul sa fiarba la foc mic-potrivit amestecand din cand in cand.


Cand orezul este aproape fiert adaugam tonul.Potrivim se sare si piper.


La sfarsit adaugam patrunjelul spalat si tocat marunt si parmezanul ras.


Se serveste cald.


 

TIPS-URI

1

Cand puneti sare tineti cont ca si parmezanul pus la sfarsit e sarat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu ton si legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Andreea Caroline 1

28.06.2014, 15:16

Dya...e tare buna combinatia

laura_n 1

29.06.2014, 15:13

tare bun!

Andreea Caroline 1

29.06.2014, 22:02

Laura

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de orez cu piept de pui