Orez dupa metoda Iraniana

de Mitinita in Aperitive / Garnituri, 24 Oct 2010 | 9624 vizualizari

 

In iraniana orezului i se spune polow sau chelow.Sunt doua feluri de a face orez iranian: abkesh si kateh.Prima e metoda mai lunga,in care orezul se poate numara bob cu bob,iar a doua metoda mai usoara.
Aceasta e reteta pentru orez abkesh,care e mai eleganta si care se serveste ca garnitura pe langa tocanite,gratar,etc.
De obicei se face cu basmati,dar se poate face si cu orez cu bobul lung.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr orez cu bobul lung sau basmati
  • apa
  • sare
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez dupa metoda Iraniana:

Se spala orezul in doua ape si se lasa in apa cu sare cam o ora. Nu am mereu timp pentru asta,deci nu e obligatoriu.
Se pune orezul la fiert in multa apa cu sare pana e fiert al dente,sa fie inca putin tare la mijloc cand e muscat bobul de orez.
Se scoate orezul si se clateste.Se strecoara de apa.
Intr-o oala se adauga 2-4 linguri de ulei.Iraniencele adauga mult ulei,daca vreti mai mult e ok.Cateodata mai adaug felii rotunde de cartofi,ca sa obtin o crusta crocanta numita tadiq.
Se adauga orezul si se mai pune putin ulei deasupra.
Se acopera vasul si se da la foc mic cam 30 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez dupa metoda Iraniana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

christyansen 1

24.02.2012, 08:09

f bun prima varianta bv bv bv

Lau 1

24.02.2012, 08:10

lili_khanem 1

02.11.2013, 18:14

pt un tadiq mai deosebit , se presara in uleiul turnat pe fundul cratitii si zarciupe {nu cunosc denumirea romaneasca }.Eu infasor capacul cratitii intr-un servet si las la foc f mic , nu pun ulei deasupra, in schimb in orezul rasturnat in cratita fac gauri pt eliminarea apei mai usor ,! Inca ceva , pun orezul la fiert in apa care deja clocoteste ! spor la treaba !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pilaf de orez cu supa de gaina