Osso Bucco

de alice_ciobanu in Vita, 23 Aug 2012 | 15034 vizualizari

 

Rasfoind Enciclopedia Culinara, carte pe care am primit-o in cadrul campaniei Cartea calatoare de la editura All (vin si cu recenzia cartii maine-poimaine) am dat peste Osso Bucco.
Stiam reteta asta, am auzit numai de bine, descrieri suculete, ti se topeste in gura..etc etc....dar tot timpul mi-am zis mie insami :P "e vita, frate! no way!!!" Recunosc cinstit nu sunt fan vita, nici macar fanul ala cu numarul 3333333.... adica never ever vita! dar dupa cum vedeti e adevarata chestiunea aia care incepe sau se termina? cu never say never ...so.... iata-ma azi ca vin in fata dvs. si pe masa sotului meu :)) cu Osso Bucco.
Sa va povestesc cum e?
Pai e asa: ....e demential de suculent, abia astepti sa te arunci in farfurie de cum o vezi,.... vita n-are gustul ala "strange" :D, nu e tare ca cizma de-o pui pe ploaie la arat, ....e ceva... e ceva ce lasa urme adanci papilelor gustative si atunci cand vei avea suta de ani si vine sa te vada acel cineva cu coasa ii poti rinji in fata zicand: "hei bine-ai venit cucoana.... ia-ma ca n-am trait de pomana".

 

INGREDIENTE

  • (pentru 2 pers)
  • 2 bucati mari de rasol de vita cu os, frumoase :P
  • ulei de masline
  • 50 ml vin alb
  • 800 ml supa de vita
  • 1 morcov mare
  • 1 patrunjel radacina mare
  • o bucata de telina
  • 2 cepe
  • o lingura de unt
  • 300 gr rosii
  • faina de grau
  • 1 frunza dafin
  • busuioc
  • cimbru
  • sare de mare
  • piper proaspat macinat
  • pentru gremolata:
  • coaja de lamaie
  • patrunjel proaspat tocat marunt
  • un catel mic de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Osso Bucco:

  Asa... incepeti cam asa: sa aveti supa de vita pregatita. Intr-o cratita larga si grosuta, tuci sau ceramica de buna calitate, puneti uleiul de masline si incingeti. Bucatile de rasol le condimentati cu sare si piper proaspat macinat si apoi le treceti prin faina. Rumeniti-le in uleiul incins, pe fiecare parte, dupa care le scoateti si le pastrati la cald. 

    In cratita in care le-ati rumenit adaugati untul. Puneti ceapa tocata marunt, morcovul, telina, patrunjelul radacina, toate taiate bucati grosute. Caliti-le pana se inmoaie putin si devin aurii. Turnati supa si vinul si lasati sa dea in clocot. 

     Adaugati bucatile de carne, frunza de dafin, busuiocul si cimbrul. Apropo... toate astea si multe, multe alte condimente gasiti la preturi faine pe afaf.ro. 

     Acum... dati focul la mediu spre mic, si lasati asa cam vreo ora. Pregatiti-va cu multa rabdare... e o mancare care dureaza ceva-ceva. Dupa ce trece ora aia :P veti pune rosiile tocate si veti mai lasa la fiert totul cam o ora o ora jumate, depinde de carnita cat de tanara a fost vacuta :)) si cat de repede se inmoaie. Dar... merita toata asteptarea... parol! si fiti pregatiti... vi se va umple casa de arome suculente si superbe! 

    Gremolata se face in felul urmator: pisati usturoiul, tocati patrunjelul, razuiti fin coaja de lamaie.... amestecati totul si dati deoparte.

    Serviti-o calda pe farfurii incalzite, alaturi de un pufos piure de cartofi, presarat totul cu gremolata pregatita dinainte. Merge bine si cu mamaliguta moale si calda... polenta :)) sau cu risotto..... fiecare dupa cum doreste.

    Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Osso Bucco" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Bunica 1

26.08.2012, 17:58

Buuun!

cristeena20 1

29.08.2012, 21:38

mmmmmmmmmmmmmm..am ramas fara cuvinta..dar cu multa saliva in gura

bliss 1

31.08.2012, 20:37

am facut si eu acest...osso bucco. in putine cuvinte, am pus vin rosu ca n-am avut alb si nu 50ml ci chiar mai mult si mi-a scapat si sticla cu suc de rosii si cred ca am pus cam mult si mai aveam si o bucata de ardei care se strica prin frigider asa ca am pus-o si pe ea;
- tin sa precizez ca eu am luat doar o bucata rasol de vitel(mai spre matur-vitellone) si care cantarea vreo 500 si ceva de grame si ca sa nu plictisesc audienta, cu toate greselile facute...bun! barbatu' a mancat direct din cratita cu paine, eu facusem un piure, dar tre' sa recunosc ca tot metoda clasica cu mana si cu paine inmuiata mi-a placut mai mult!
gremolata n-am mai facut, data viitoare...
mai trebuie mentionat ca trebuie amestecat din cand in cand si verificat sa nu scada prea mult - eu am facut in cratita de ceramica si tot am observat ca are tendinta sa se lipeasca...
eu va recomand sa-l incercati

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Osso bucco cu garnitură de cuş - cuş