Osso bucco cu garnitură de cuş - cuş

de diaconta in Vita, 24 Iun 2012 | 6687 vizualizari

 

Când am văzut reţeta aceasta,am poftit la ea instantaneu,Dar acum cum era să-mi potolesc pofta,că am căutat în tot oraşul rasol de vita cu os.Pe când făceam scenarii să folosesc altă carne,dezamagită fiindcă nu era acelaşi lucru,iacă am găsit şi rasoalele,la un preţ foarte ridicat,dar a meritat din plin.
Putem să mulţumim că putem să avem aşa ceva pe masă.Putem să mulţumim şi din multe alte motive şi să ne gândim de doua ori când ne lamentăm de prea multe griji.

 

INGREDIENTE

  • Pentru osso bucco:
  • 4 felii rasol de vita cu os
  • 3 morcovi
  • 2 buc ceapa uscata
  • 2 buc ceapa verde
  • 2 rosii mari
  • Ardei gras verde
  • Patrunjel radacina
  • Radacina telina
  • 200 ml vin alb
  • Supa dintr-un cub Knorr
  • Ulei
  • Faina
  • Sare,piper
  • Boia de ardei dulce
  • O foaie de dafin
  • Marar si patrunjel verde pentru servit
  • Pentru cuş – cuş:
  • Paste cuş –cuş
  • Ulei
  • Un morcov
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Osso bucco cu garnitură de cuş - cuş:

Feliile de carne se sterg cu un prosop curat,se condimenteaza,se dau prin faina si se prajesc in ulei la foc iute pe ambele parti.Astfel sucul va ramane in interior pe parcursul fierberii.

Zarzavaturile se taie si se calesc in uleiul in care am prajit carnea.

Eu am transferat totul intr-o oala de lut si am fiert la foc domol.

Cand s-au inmuiat punem putina boia de ardei,carnea,vinul si supa din cubul de Knorr sau orice supa aveti.

Mai condimentam si lasam sa fiarba la foc foarte mic.De aceea durata prepararii va ajunge cam la doua ore jumătate.

Daca fierbeti intr-un vas normal,nu unul de lut,durata va fi probabil mai mica.

Fierbem pana cand carnea se desprinde de pe os.

Am facut alaturi o garnitura de cuş cuş .

Pentru aceasta prajim putin pastele cu ulei,apoi punem apa si putina sare.

Lasam sa fiarba.

Oprim focul si le mai lasam putin in apa sa se „umfle”.

Le strecura,,le lasam sub un jet de apa rece.

Intr-o cratita prajim morcovul fideluta in putin ulei.Adaugam cuş-cuşul si amestecam cu o furculita ca boabele sa nu se lipeasca.

Eu zic ca merge excelent cu o salata de varza ori muraturi si un vin bun alaturi.

Poftă bună !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Osso bucco cu garnitură de cuş - cuş" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (52)

Dana_Retetegg 1

14.11.2012, 22:54

Lia_ 1

30.01.2014, 15:03

da, pare reteta ca a Laurei Laurentiu dupa care am facut in vara si nu m-a incantat pt ca a iesit f dulce; cred ca am pus legume mult prea prea mari

mihaelar63 1

21.01.2017, 21:43

Uite ca am gasit ceva bun si eu . mai bine mai tarziu decat niciodata Un rasfat italian pe cinste

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Osso Bucco