Rasol alb cu rosii si orez

de Oana in Vita, 20 Aug 2009 | 6026 vizualizari

 

Noua ne place enorm garnitura de orez, asa ca o preparam in cat mai multe feluri. iar orezul in sosul de carne are un gust excelent! Incercati!

 

INGREDIENTE

  • un rasol alb de vitel (7-800 g)
  • 2 rosii mari
  • o ceasca de orez
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper, boia dulce, ceapa verde uscata, cimbru, foi de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasol alb cu rosii si orez:

Rasolul de vita se spala si se taie felii subtiri, dar nu de tot, se aseaza intr-un vas de iena adanc si se condimenteaza dupa gust. Se toarna uleiul de masline plus 3 cani cu apa, se acopera cu capac si se lasa la cuptor, la foc potrivit, aproximativ o ora, pana este bine patruns si moale. Se verifica din cand in cand sa nu scada apa si se mai adauga, daca e cazul, apa incalzita.


Rosiile se curata de piele si de cotoare, se taie cubulete si se adauga peste friptura. Se mai lasa 5 minute la cuptor.


Orezul se fierbe separat, in apa clocotita cu sare, apoi se scurge bine si se adauga in zeama de la friptura. Se stinge cuptorul si se lasa vasul acoperit in cuptorul incins, 20 de minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol alb cu rosii si orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

Miha 1

21.08.2009, 15:41

Mmmm...ce bun tre sa fie...

MVMih 1

11.04.2011, 16:29

Muuult mai bun asa decat cum am facut eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!