Osso bucco cu garnitură de cuş - cuş

de diaconta in Vita, 24 Iun 2012 | 5178 vizualizari

 

Când am văzut reţeta aceasta,am poftit la ea instantaneu,Dar acum cum era să-mi potolesc pofta,că am căutat în tot oraşul rasol de vita cu os.Pe când făceam scenarii să folosesc altă carne,dezamagită fiindcă nu era acelaşi lucru,iacă am găsit şi rasoalele,la un preţ foarte ridicat,dar a meritat din plin.
Putem să mulţumim că putem să avem aşa ceva pe masă.Putem să mulţumim şi din multe alte motive şi să ne gândim de doua ori când ne lamentăm de prea multe griji.

 

INGREDIENTE

  • Pentru osso bucco:
  • 4 felii rasol de vita cu os
  • 3 morcovi
  • 2 buc ceapa uscata
  • 2 buc ceapa verde
  • 2 rosii mari
  • Ardei gras verde
  • Patrunjel radacina
  • Radacina telina
  • 200 ml vin alb
  • Supa dintr-un cub Knorr
  • Ulei
  • Faina
  • Sare,piper
  • Boia de ardei dulce
  • O foaie de dafin
  • Marar si patrunjel verde pentru servit
  • Pentru cuş – cuş:
  • Paste cuş –cuş
  • Ulei
  • Un morcov
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Osso bucco cu garnitură de cuş - cuş:

Feliile de carne se sterg cu un prosop curat,se condimenteaza,se dau prin faina si se prajesc in ulei la foc iute pe ambele parti.Astfel sucul va ramane in interior pe parcursul fierberii.


Zarzavaturile se taie si se calesc in uleiul in care am prajit carnea.


Eu am transferat totul intr-o oala de lut si am fiert la foc domol.


Cand s-au inmuiat punem putina boia de ardei,carnea,vinul si supa din cubul de Knorr sau orice supa aveti.


Mai condimentam si lasam sa fiarba la foc foarte mic.De aceea durata prepararii va ajunge cam la doua ore jumătate.


Daca fierbeti intr-un vas normal,nu unul de lut,durata va fi probabil mai mica.


Fierbem pana cand carnea se desprinde de pe os.


Am facut alaturi o garnitura de cuş cuş .


Pentru aceasta prajim putin pastele cu ulei,apoi punem apa si putina sare.


Lasam sa fiarba.


Oprim focul si le mai lasam putin in apa sa se „umfle”.


Le strecura,,le lasam sub un jet de apa rece.


Intr-o cratita prajim morcovul fideluta in putin ulei.Adaugam cuş-cuşul si amestecam cu o furculita ca boabele sa nu se lipeasca.


Eu zic ca merge excelent cu o salata de varza ori muraturi si un vin bun alaturi.


Poftă bună !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Osso bucco cu garnitură de cuş - cuş" nu uita sa-i faci un review.
IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Rotisserie Air Fryer Oven

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (52)

Dana_Retetegg 1

14.11.2012, 22:54

Lia_ 1

30.01.2014, 15:03

da, pare reteta ca a Laurei Laurentiu dupa care am facut in vara si nu m-a incantat pt ca a iesit f dulce; cred ca am pus legume mult prea prea mari

mihaelar63 1

21.01.2017, 21:43

Uite ca am gasit ceva bun si eu . mai bine mai tarziu decat niciodata Un rasfat italian pe cinste

COMENTEAZA

IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă rece de căpșuni cu crochete de brânză

ieri la 20:07

Tort cu crema caramel si zmeura

de Rocsi 9

ieri la 19:47

Paste cu caracatita si nduja

de Ksenya 5

ieri la 10:06

Salata cu oua umplute cu crema de avocado si branza

pe 05.05 la 22:08

 Parizer de casa

de abetina 3

pe 05.05 la 21:55

TOP
utilizatori

Constelatialeu

6273 puncte

Panacris

6243 puncte

mirela0911

4523 puncte

Rocsi

4172 puncte

oanapl

4171 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă rece de căpșuni cu crochete de brânză

ieri la 20:07

Tort cu crema caramel si zmeura

de Rocsi 9

ieri la 19:47

Paste cu caracatita si nduja

de Ksenya 5

ieri la 10:06

Salata cu oua umplute cu crema de avocado si branza

pe 05.05 la 22:08

 Parizer de casa

de abetina 3

pe 05.05 la 21:55

RETETA RECOMANDATA
Osso bucco milanez