Gulas vienez

de -Licurici- in Vita, 20 Aug 2017 | 9563 vizualizari

 

    
       Reteta este dintr-o carte de bucate din 1990. 
       De obicei, nu imi place chimenul, dar aici ii da un gust extraordinar. Vag, dar aromat. 
       O sa trec acest preparat pe lista de mancaruri favorite :D.
        Ideea de a fierbe cartofii separat, mi s-a parut geniala, pentru ca nu s-au mai zdrobit, au ramas in aceeasi forma.
        In carte, se pune supa de oase, dar eu am folosit apa in care am fiert carnea de vita pentru salata boeuf, pe care o pastrez in sticle de 500 ml, in congelator.

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de vita
  • 500ml supa de vita
  • 3 cepe
  • 2 linguri ulei
  • 3 cartofi
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 lingurita chimen
  • 1 lingurita boia dulce afumata
  • 1 lingurita boia iute
  • sare
  • piper
  • patrunjel.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas vienez:

Cartofii se taie pe lung, in felii mai groase si se pun la fiert, separat, in apa cu sare.

Carnea se spala si se taie in bucati mai mici, apoi se pune la prajit in 2 linguri cu ulei si 3 linguri de apa. 

Se adauga apa, putin cate putin, pana se fragezeste carnea, apoi se adauga ceapa tocata marunt.

Se lasa pana cand ceapa se inmoaie, apoi se pun toate condimentele si 500 ml de supa de vita sau apa.

Se lasa sa fiarba o ora, iar daca scade se adauga din apa in care fierb cartofii.

Se pune pasta de tomate si cartofii fierti, se mai adauga apa de la cartofi si se mai lasa 20 min pe foc.

Se serveste cu patrunjel deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas vienez" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de vitel