Ostropel cu muschi de porc

de Rocsi in Porc, 24 Sep 2011 | 13282 vizualizari

 

Imi era dor de un ostropel.De obicei il fac de pui,dar de data aceasta am ales un muschiulet de porc.Ce sa va zic mi-a placut la nebunie!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg muschi de porc dezosat si degresat
  • 1 ardei kapia
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 rosie mare
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 2-3 lingura pasta de rosii cu telina(eu am facuta in casa,dar puteti inlocui cu pasta de tomate,doar puneti mai putina )
  • patrunjel verde
  • 2 linguri faina
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel cu muschi de porc:

Luam muschiuletul si il spalam,il stergem cu un prosopel de bucatarie curat si il taiem bucati.


Ceapa o curatam,o spalam si o tocam.


Rosia o curatam de coaja si o taiem bucatele.


Ardeiul kapia il curatam de seminte si il facem cubulete.


Morcovul il radem de coaja,il spalam si il taiem rondele.


Intr-o cratita punem uleiul la incins.


Adaugam bucatile de carne si le rumenim foarte putin pe toate partile.


Adaugam vreo 3 cani de apa .


Cand incepe sa fiarba spumam carnea.


Apoi punem toate legumele taiate,acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc potrivit.


Faina o desfacem in putina apa.


Usturoiul il curatam si il pisam.


Patrunjelul il spalam bine si il tocam marunt.


Cand carnea este bine facuta punem pasta de rosii ,apoi faina desfacuta,dar o trecem prin sita si amestecam energic pentru a nu se forma cocoloase.


Condimentam dupa gust cu sare , piper si boiaua de ardei.


Mai dam cateva clocote,apoi inchidem focul si dam drumul usturoiului.


Invartim putin in oala ,deasupra presaram si patrunjelul verde si acoperim cu capacul,pentru ca aroma de usturoi si cea de verdeata sa patrunda bine de tot ostropelul.


Se serveste cu o salata sau muraturi,chiar si cu o mamaliguta calda!!!



 

TIPS-URI

1

Il puteti lasa sa scada mai mult daca nu va place cu prea mult sos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel cu muschi de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Rocsi 1

27.09.2011, 21:56

pupici medi draga!!!

Lau 1

03.10.2011, 14:02

bun

Rocsi 1

03.10.2011, 18:34

lau

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Carne de porc si cartofi la cuptor