Ostropel de pui cu mamaliguta cu mozzarella

de AlexTeacher in Pui, 28 Iul 2015 | 3432 vizualizari

 

Nu ma dau in vant dupa mancare "romaneasca" (sa-i zicem romaneasca, desi tot ceea ce este romanesc cu adevarat se rezuma la mucenici si coliva), dar din cand in cand parca mai merge si-un ostropel. Se prepara usor, scapi repede daca te bate sotul/sotia la cap ca trebuie sa gatesti ceva, si ai si timp sa te-ntorci sa-l vezi pe Chipciu in actiune :) 

 

INGREDIENTE

    • Ciocanele de pui – 8 buc
    • Bulion calitativ – 200 ml – 300 ml
    • Usturoi – 1 capatana
    • Ulei – 3 linguri
    • Apa – 300 ml
    • Zahar – ½ lingurita
    • Cimbru uscat – 1 lingurita
    • Boia dulce – 2 lingurite
    • Vin alb – 50 ml
    • Sare si piper dupa gust
    • Pentru mamaliga:
    • Malai grisat sau degerminat – 1 cana
    • Apa – 3 cani
    • Unt – 80 g
    • Mozzarella pentru pizza – 100 g
    • Sare – 1 lingurita
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de pui cu mamaliguta cu mozzarella:

  • Curatati ciocanelele si parliti-le inainte;

  • Asezonati-le cu sare, boia si cimbru uscat;

  • Tocati usturoiul marunt;

  • Incingeti uleiul si caliti ciocanelele pana capata o tenta aurie;

  • Adaugati apoi usturoiul si caliti-l si pe acesta putin, avand grija sa nu devina maro;

  • Stingeti cu vinul alb si adaugati peste acestea bulionul, apa si zaharul;

  • Mutati totul intr-un vas termorezistent si introduceti-l in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade;

  • Daca simtiti ca sosul din tava scade considerabil si risca sa se arda inainte ca ciocanelele sa fie gata, mai completati cu putina apa;

  • Puneti cele 3 cani de apa la fiert intr-o craticioara;

  • Adaugati un praf de malai si sarea;

  • Cand apa a inceput sa fiarba adaugati malaiul amestecand energic cu ajutorul unui tel;

  • Cand malaiul a fiert iar mamaliga s-a inchegat, adaugati untul si continuati sa amestecati;

  • Rasturnati mamaliga intr-o tava sau un castron si puneti cubulete de mozzarella pentru pizza pe deasupra;

  • Introduceti-o in cuptor la 180 de grade pana ce acestea se topesc si se rumenesc;

  • Serviti impreuna cu ostropelul;

    Pofta buna !

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de pui cu mamaliguta cu mozzarella" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ostropel de pui cu ciuperci, la Multicooker