Ostropel de pui cu mamaliguta cu mozzarella

de AlexTeacher in Pui, 28 Iul 2015 | 3287 vizualizari

 

Nu ma dau in vant dupa mancare "romaneasca" (sa-i zicem romaneasca, desi tot ceea ce este romanesc cu adevarat se rezuma la mucenici si coliva), dar din cand in cand parca mai merge si-un ostropel. Se prepara usor, scapi repede daca te bate sotul/sotia la cap ca trebuie sa gatesti ceva, si ai si timp sa te-ntorci sa-l vezi pe Chipciu in actiune :) 

 

INGREDIENTE

    • Ciocanele de pui – 8 buc
    • Bulion calitativ – 200 ml – 300 ml
    • Usturoi – 1 capatana
    • Ulei – 3 linguri
    • Apa – 300 ml
    • Zahar – ½ lingurita
    • Cimbru uscat – 1 lingurita
    • Boia dulce – 2 lingurite
    • Vin alb – 50 ml
    • Sare si piper dupa gust
    • Pentru mamaliga:
    • Malai grisat sau degerminat – 1 cana
    • Apa – 3 cani
    • Unt – 80 g
    • Mozzarella pentru pizza – 100 g
    • Sare – 1 lingurita
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de pui cu mamaliguta cu mozzarella:

  • Curatati ciocanelele si parliti-le inainte;

  • Asezonati-le cu sare, boia si cimbru uscat;

  • Tocati usturoiul marunt;

  • Incingeti uleiul si caliti ciocanelele pana capata o tenta aurie;

  • Adaugati apoi usturoiul si caliti-l si pe acesta putin, avand grija sa nu devina maro;

  • Stingeti cu vinul alb si adaugati peste acestea bulionul, apa si zaharul;

  • Mutati totul intr-un vas termorezistent si introduceti-l in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade;

  • Daca simtiti ca sosul din tava scade considerabil si risca sa se arda inainte ca ciocanelele sa fie gata, mai completati cu putina apa;

  • Puneti cele 3 cani de apa la fiert intr-o craticioara;

  • Adaugati un praf de malai si sarea;

  • Cand apa a inceput sa fiarba adaugati malaiul amestecand energic cu ajutorul unui tel;

  • Cand malaiul a fiert iar mamaliga s-a inchegat, adaugati untul si continuati sa amestecati;

  • Rasturnati mamaliga intr-o tava sau un castron si puneti cubulete de mozzarella pentru pizza pe deasupra;

  • Introduceti-o in cuptor la 180 de grade pana ce acestea se topesc si se rumenesc;

  • Serviti impreuna cu ostropelul;

    Pofta buna !

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de pui cu mamaliguta cu mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pollo Vesuvio