Ostropel de pui cu mamaliguta cu mozzarella

de AlexTeacher in Pui, 28 Iul 2015 | 1015 vizualizari

 

Nu ma dau in vant dupa mancare "romaneasca" (sa-i zicem romaneasca, desi tot ceea ce este romanesc cu adevarat se rezuma la mucenici si coliva), dar din cand in cand parca mai merge si-un ostropel. Se prepara usor, scapi repede daca te bate sotul/sotia la cap ca trebuie sa gatesti ceva, si ai si timp sa te-ntorci sa-l vezi pe Chipciu in actiune :) 

 

INGREDIENTE

    • Ciocanele de pui – 8 buc
    • Bulion calitativ – 200 ml – 300 ml
    • Usturoi – 1 capatana
    • Ulei – 3 linguri
    • Apa – 300 ml
    • Zahar – ½ lingurita
    • Cimbru uscat – 1 lingurita
    • Boia dulce – 2 lingurite
    • Vin alb – 50 ml
    • Sare si piper dupa gust
    • Pentru mamaliga:
    • Malai grisat sau degerminat – 1 cana
    • Apa – 3 cani
    • Unt – 80 g
    • Mozzarella pentru pizza – 100 g
    • Sare – 1 lingurita
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de pui cu mamaliguta cu mozzarella:



  • Curatati ciocanelele si parliti-le inainte;




  • Asezonati-le cu sare, boia si cimbru uscat;




  • Tocati usturoiul marunt;




  • Incingeti uleiul si caliti ciocanelele pana capata o tenta aurie;




  • Adaugati apoi usturoiul si caliti-l si pe acesta putin, avand grija sa nu devina maro;




  • Stingeti cu vinul alb si adaugati peste acestea bulionul, apa si zaharul;




  • Mutati totul intr-un vas termorezistent si introduceti-l in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade;




  • Daca simtiti ca sosul din tava scade considerabil si risca sa se arda inainte ca ciocanelele sa fie gata, mai completati cu putina apa;




  • Puneti cele 3 cani de apa la fiert intr-o craticioara;




  • Adaugati un praf de malai si sarea;




  • Cand apa a inceput sa fiarba adaugati malaiul amestecand energic cu ajutorul unui tel;




  • Cand malaiul a fiert iar mamaliga s-a inchegat, adaugati untul si continuati sa amestecati;




  • Rasturnati mamaliga intr-o tava sau un castron si puneti cubulete de mozzarella pentru pizza pe deasupra;




  • Introduceti-o in cuptor la 180 de grade pana ce acestea se topesc si se rumenesc;




  • Serviti impreuna cu ostropelul;


    Pofta buna !






 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de pui cu mamaliguta cu mozzarella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

merisor 1

28.07.2015, 16:07

Vai!

MOKUSKA 1

28.07.2015, 17:36

Rocsi 1

29.07.2015, 20:10

Ce bun este!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Ostropior oltenesc cu pui