Ostropel de pui cu orez si morcovi

de Ancutsa in Pui, 3 Oct 2019 | 3645 vizualizari

 

Îmi place din când în când ostropelul de pui, la care îmi place sosul gros, cu usturoi, atât de gustos! Pentru garnitură îmi place mămăliga sau pilaful, de data aceasta, am pregătit pilaf la care am adăugat și morcovi pentru culoare și pentru că sunt dulci.

 

INGREDIENTE

  • 4 copănele de pui;
  • 5 catei de usturoi,
  • Sare, după gust;
  • 80 ml ulei;
  • 1930 ml apă;
  • 2 linguri bulion,
  • 1 linguriță făină,
  • Pătrunjel proaspăt, după gust,
  • 280 g orez;
  • 2 morcovi,
  • 1 ceapă albă,
  • 1 ardei gras roșu,
  • 1 ardei gras verde,
  • 2 felii rădăcină de țelină,
  • 5 păstăi fasole verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de pui cu orez si morcovi:

Pentru ostropel: se pârlesc copănelele, se spală și se prăjesc într-o cratiță încăpătoare, în care am pus aprox 40 ml ulei. Se sărează, după gust, iar când sunt bine rumenite pe toate părțile, se scot pe o farfurie.

În uleiul rămas se călește maxim un minut usturoiul pisat,  apoi se adaugă înapoi copanele și se acoperă cu două căni de apă, dar puse nu toată apa odată, ci puțin câte puțin. Se lasă să fiarbă, iar când sunt fragede, se prepară sosul, adăugând două linguri de bulion desfăcut într-o ceșcuță cu apă și se îngroașă cu o linguriță de făină desfăcută într-o ceșcuță cu apă și pusă în mâncare prin strecurătoare. Tot acum se adaugă și câteva fire de pătrunjel proaspăt, spălat și tocat mărunt. Se mai lasă cam 5 minute să fiarbă și se ia focul.

 Pentru pilaf: se face o supă de zarzavat punând la fiert într-o oală cu un litru de apă morcovii, ardeii, ceapa, spălate și tăiate astfel: morcovii-rondele, restul legumelor-cubulețe potrivit de mari. Se mai pot pune în această supă: 2 felii țelină, câteva păstăi de fasole verde și sare, după gust.

Se spală bine orezul și se răstoarnă într-o crăticioară cu un strat subțire de ulei (aprox 50 ml). Se adaugă morcovii din supă, tăiați rondele, apoi se acoperă cu supa strecurată. Se dă la cuptor, la foc potrivit, pentru aprox 30 de minute.

 

Porţii: 4

Timp de gătire: 1 h 15 min

Timp de pregătire: 15 min

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/10/ostropel-de-pui-cu-orez-si-morcovi.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de pui cu orez si morcovi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

oanapl 1

06.10.2019, 19:01

Ce bine arata!

Ancutsa 1

06.10.2019, 20:15

Multumesc mult, Rocsi!

Ancutsa 1

06.10.2019, 20:15

Multumesc mult, Oana!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu smantana - Reteta savuroasa si usor de pregatit