Fripturica de pui cu fundite

de epurasha2bb in Pui, 3 Mar 2010 | 1885 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 ciocanele de pui
  • condimente pt.pui(ce aveti in casa uscate)
  • 1 morcov mic
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 morcov mare
  • 100 g faina
  • sare, piper
  • 1/4 vanata
  • 100 g svaitzer
  • 1 lgt mustar
  • 1 lgt miere
  • 1 ceapa mica
  • 1 tulpina praz lunga
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri parmezan ras
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fripturica de pui cu fundite:

Se curata ceapa si se taie solzisori, morcovul mic bastonase,ardeiul fasii lungi.Luam prazul , il spalam, indepaetam frunzele de la suprafata ce sunt palite, scoatem cu grija tijele din mijloc.Le taiem pe lungime si le punem sa se inmoaie putin la aburi, aceastea se vor folosi ca decor la final ca sa legam chiftelutele de morcov.Restul de praz il taiem bastonase lungi ca si pe celelalte legume.Taiem ca un capac lung la vanata si apoi taiem bastonase si din aceasta.Toate aceste legume le amestecam si le vom folosi pentru a obtine un sos delicios la friptura de pui.



Se spala ciocanelele bine si apoi se ung cu putin ulei si se freaca cu ierburile aromate, se introduc intr-o punga speciala pt.cuptor impreuna cu legumele curatate si taiate bastonase.Se introduce punga la cuptorul incins dinainte.Intre timp fierbem un morcov mare/sau o bucata de dovleac portocaliu si apoi il pasam pana obtinem un piure portocaliu.



Amestecam piureul cu faina, sare si piper, miere, mustar si cascavalul tocat marunt,pasam cu pasatorul si apoi formam cu mana mici gogoloaie putin alungite ca o para.Le tavalim prin pesmetul amestecat cu parmezanul ras si le coacem fie la cuptor fie intr-o tigaie antiaderenta doar putin unsa cu unt sau ulei.Se coc acoperit.Eu am folosit tigaia Doubletta.Apoi scoatem pulpitele din cuptor cu sosul de legume si le servim pe un platou impreuna cu chiftelutele de morcov legate la gat (partea alungita)cu fundite verzi din tijele de praz moi facute la aburi mai devreme.Pofta mare! sosul este delicios, pulpitele se topesc in gura iar chiftelutele sunt gustoase si aratoase!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fripturica de pui cu fundite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

dicarmencitta1957 1

09.03.2010, 09:34

Superrr prezentarea,cred ca a fost un deliciu acest fel de mancare.Toate furculitele le ai de la mine.

epurasha2bb 1

09.03.2010, 11:04

multumesc frumos!

epurasha2bb 1

01.10.2010, 20:22

maine cred ca asta gatesc! ca e in culori de toamna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pui Shanghai