Ostropel oltenesc

de ArianaBala in Pui, 18 Oct 2011 | 5700 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g carne de pui
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2 cartofi mai maricei
  • 4-5 catei de usturoi
  • 200 ml vin alb sec
  • 2 linguri de otet de mere cu miere
  • smantana
  • 1 lingura de unt
  • dupa gust, patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel oltenesc:

Punem untul la topit intr-o cratita si apoi punem carnea de pui(eu am folosit 2 pulpe si 2 aripioare). Lasam carnea sa se prajeasca vreo 10 minute.



Cand carnea s-a rumenit, stingem cu 100 ml de vin si mai lasam inca 10 minute sa se inabuseasca sub capac.



Scoatem carnea pe o farfurie si punem ceapa la calit. Cand devine aurie, punem si morcovul. Mai lasam 5 minute, si punem si cartofii, taiati in cuburi mai mici. Daca a ramas prea putin sos, si nu au in ce sa se inabuse, mai puneti putin vin.



Cand cartofii sunt aproape gata, punem inapoi in cratita carnea de pui impreuna cu usturoiul pisat, cele 2 linguri de otet si restul de vin. Punem capacul si mai lasam 10 minute la foc mic. Potrivim cu sare si piper.



 

TIPS-URI

1

Smantana o puteti adauga direct in vasul in care ati pregatit ostropelul sau in farfurii, cand serviti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel oltenesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

MIUTA 1

19.10.2011, 12:27

Tare bun

Lau 1

20.10.2011, 21:06

bun

ArianaBala 1

02.12.2011, 15:03

Multumesc dragutzelor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tochitura cu mamaliguta
  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

RETETA RECOMANDATA
Pui cu cartofi la vas de yena