Otet de mere cu miere de albine, facut in casa

de Bucataras in Vegan / Raw vegan, 22 Iun 2020 | 176 vizualizari

 


Otetul de mere cu miere facut in casa este foarte benefic pentru imunitatea organismului, arde grasimile, favorizeaza circulatia sangelui si are un continut mare de substante minerale. E de preferat prepararea lui in casa, iar acum, dupa ce l-am si gustat va spun ca gustul e incomparabil mai bun decat al celui din comert, iar efectele curative asupra organimului cu siguranta la fel. 

 

INGREDIENTE

  • un borcan de sticla de 5 L
  • 4-5 mere
  • 200 ml miere de albine
  • 600 ml apa
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Otet de mere cu miere de albine, facut in casa:

Spala bine merele si curata-le de partile stricate sau lovite.


Umple cu mere o treime din borcanul de sticla, adauga 200 ml miere de albine si 600 ml apa.


Acopera cu un tifon curat, pentru a nu permite insectelor sau prafului sa patrunda in borcan si tine cateva zile la o temperatura de 21 grade C, chiar in soare pentru inceput, amestecand zilnic.


Cand amestecul incepe sa se oteteasca, muta la intuneric borcanul. Lasa-l 8 saptamani, timp in care otetul se formeaza.


Cum iti dai seama ca este gata? Merele sau patul de otet, cum se mai numeste, se ridica la suprafata.


Patul de otet se pune deoparte, intrucat se poate folosi pentru prepararea unei noi cantitati de otet.


Otetul de mere cu miere de albine facut in casa are un gust deosebit de mere, nu se compara cu cel din comert.


Otetul se poate prepara in general din orice fruct zemos, care are un continut mare de zahar, cum e cel de zmeura, pe care il putem folosi pentru condimentarea salatelor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Otet de mere cu miere de albine, facut in casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

dantes 1

23.06.2020, 10:06

Bun si sanatos!

Ancutsa 1

23.06.2020, 14:05

Si mie imi place!

Gherca Daniela 1

26.06.2020, 19:33

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

10200 puncte

Panacris

5191 puncte

Meea

5007 puncte

RODIMUR

4528 puncte

Rocsi

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Briose raw cu mere