Oţet de trandafiri

de miki_a in Pt salate, 6 Iun 2015 | 1628 vizualizari

 

Oţetul de trandafiri este unul din cele mai frumoase şi plăcute condimente pe care îl putem obţine acasă, cu minim de efort. Avem nevoie doar de petale proaspăt culese şi oţet alb de calitate.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr trandafiri roz pentru dulceaţă;
  • 500 ml oţet alb.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oţet de trandafiri:

Petalele de trandafir se scutură bine de impurităţi si gâzuţe. Se rupe partea alba a petalelor doar dacă acestea au gust amar (gustaţi fără grijă) şi dacă vă plac le folosiţi în totalitate.


Într-un borcan curat punem petalele de trandafir şi turnăm oţetul, cât să le cuprindă. Lasăm câteva minute dupa care competam daca petalele nu sunt cuprinse.


Punem capac şi pastrăm în loc întunecos, la temperatura camerei, timp de 2 săptămâni, deci nu în lumina soarelui.


După nici câteva ore culoarea oţetului va fi de un roz foarte plăcut.


După doua săptămâni se filtreză şi se păstrează la frigider, dar se va consuma şi utiliza doar la temperatura camerei.


Dacă doriţi un oţet mai concentrat, după filtrare adăugaţi alte petale de trandafir proaspete si urmati aceiaşi paşi (macerare 2 săptămâni la temperatura camerei, filtrare, păstrare la rece). Eu am făcut metoda scurtă şi am fost foarte multumită de rezultat.


Folosim la salate de sezon, dar este foarte bun şi pentru îngrijirea pielii dându-i fermitate şi supleţe (folosim întotdeauna diluat cu apă), îngrijirea părului acţionând ca un balsam (la fel, se foloseşte doar diluat), este remediu pentru durerile de cap, stări de febră, dureri reumatice, greaţă etc. Are efect dezodorizant şi dezinfectant (se foloseşte diluat şi ca apă de gură).





 

TIPS-URI

1

Pentru obţinerea acestui oţet se folosesc doar petale de trandafir proaspete.

2

Trandafirii folosiţi nu trebuie să fie stropiţi cu pesticide (sau cel mult 2 saptămâni trecute de la tratament). Nu folosesc petale de la trandafirii din comerţ sau din alte surse nesigure.

3

Oţetul folosit poate fi si de măr cu miere (are concentraţia de alcool mai mică).

4

Oţetul filtrat se păstrează la rece şi se consumă numai la temperatura camerei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oţet de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

miki_a 1

08.06.2015, 07:12

Succes Miha! Sa-mi spui daca iti place, ca eu m-am indragostit de el!

Panacris 1

13.06.2015, 19:27

Acum am văzut și varianta ta! Super fain!

miki_a 1

13.06.2015, 22:35

Multumesc Cristina! Astept si varianta ta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de casa
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dulceata din petale de trandafiri