Oua Benedict

de laylalala in Aperitive / Garnituri, 2 Aug 2011 | 7203 vizualizari

 

De ceva timp mi-am tot dorit sa incerc aceasta reteta : cunoscutele oua Benedict. Deoarece matusa si verisoara mea au ajuns in Romania ieri, m-am gandit ca sa incerc. Totul a decurs OK pana cand a ajuns momentul sa fac sosul. Din cauza ca am luat reteta de pe un site romanesc (unde nu era scris corect procedeul de preparare a sosului) mi s-a branzit si mi s-a separate dupa numai cateva minute. M-am panicat pe moment dar mama m-a salvat - mi-a “reparat” sosul cu un galbenus crud iar in final a fost asa cum trebuia sa iasa. Mi-a placut mult aceasta reteta fiind prima data cand o gust) da cel mai mult i-a placut veriosarei mele de 4 ani care a mancat si portia tatalui meu :))

 

INGREDIENTE

  • ·         4 chifle, taiate in jumatate pe orizontala
  • ·         50 gr unt
  • ·         4 linguri ulei de floarea-soarelui
  • ·         8 oua
  • ·         50 ml otet
  • ·         8 felii de sunca
  • Sos Hollandaise
  • ·         6 galbenusuri
  • ·         4 linguri apa
  • ·         zeama de la ½ lamiae
  • ·         sare&piper alb, dupa gust
  • ·         250 gr unt, topit si usor racit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua Benedict:

1. Pentru sos, bate galbenusurile cu apa, zeama de lamaie si sare& piper, la bain-marie, pana cand isi isi maresc putin volumul. Ia galbenusurile de pe foc apoi incorporeaza cate 1 lingurita de unt , amestecand bine dupa fiecare adaugare. Se continua procedura ca la maioneza clasica, doar ca aici se adauga unt in loc de ulei. Lasa sosul Hollandaise deoparte.


2. Prajeste cele 8 jumatati de chifle pe o parte pana cand se rumenesc si devin crocante. Pune apa cu sare si otet la fiert intr-o cratita. Dupa ce apa a dat in clocot, sparge ouale in pahare mici. Fa vartej in apa si adauga ouale, doar cate 2-3 oua pe rand. Lasa-le sa fiarba 2-3 minute (galbenusul trebuie sa fie moale iar albusul tare).


3. Pentru asamblare, aseaza o jumatate de chifla pe farurie.Acopera cu sunca, un ou apoi stropeste cu sos Hollandaise si serveste.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua Benedict" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

adry88 1

03.08.2011, 17:14

Bya Ralu 1

08.10.2012, 14:58

babi5 1

30.09.2013, 20:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

ieri la 23:50

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

ieri la 22:46

Desert cu visine si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 20:43

RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv