Oua coapte in sos de rosii cu legume si ricotta

de elucubratiiculinare in Cook and smile, 20 Aug 2016 | 756 vizualizari

 

Ce ziceti de asa mic dejun?

 

INGREDIENTE

4 ouă

2-3 linguri ulei de măsline

1 conservă/borcan

400 g roșii în suc propriu

1 ceapă roșie

1 ardei gras roșu

1 ardei gras verde

1 linguriță boia dulce/iute

8 căței de usturoi

1 linguriță oregano uscat sau 1 lingură oregano proaspăt

1 linguriță busuioc uscat sau 1 lingură busuioc proaspăt

4 linguri ricotta

4 linguri mozzarella rasă

1 lingură parmezan ras pătrunjel verde ardei iute

- opțional sare piper

Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua coapte in sos de rosii cu legume si ricotta:

Încingem cuptorul la 200 grade C. Călim ceapa roșie tăiată fideluță câteva secunde într-o tigaie ce va putea fi ulterior dată la cuptor. Adăugăm ardeiul roșu și cel verde tăiat julienne. Gătim pentru aproximativ 10 minute amestecând ocazional. Adăugăm boia de ardei, dulce sau iute după preferință și 1 ardei iute tăiat pe jumătate dacă vă place mâncarea iute. Adăugăm cățeii de usturoi tăiați felii, roșiile tocate împreună cu sosul lor, oregano, busuiocul și amestecăm. Gătim la foc mic pentru 15-20 minute. Facem 4 găuri în tigaie, în care punem câte o lingură de ricotta și deasupra câte 1 ou. Presărăm mozzarella, parmezan și condimentăm cu sare și piper. Se dă la cuptor pentru aproximativ 10-15 minute la 200 grade C în funcție de cât de moi vă plac ouăle. Servim cu pătrunjel verde și baghetă.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua coapte in sos de rosii cu legume si ricotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

22.08.2016, 19:46

Eu mai fac asa, dar pe aragaz.Chiar mi-ai reamintit de aceste oua cu sos de legume!

stefy_a 1

25.08.2016, 16:58

mmmm..bun, bun!

deyutzky 1

18.09.2016, 22:30

delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Sandvis cald cu branza si rosii