Oua colorate

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 11 Apr 2010 | 9044 vizualizari

 

Hristos a inviat !!! Am pregattit oua colorate . Am primit oua cu margele de la fini . Am daruit nepotelului oua de lemn [ cu care sa faca ,,ravagii '']. In dimineata de Pasti , bunica ne punea sa ne spalam pe fata , intr-un vas cu apa proaspata in care era : un ou rosu ,o urzica si o pitula [ o moneda mare si veche de argint ] adica sa fim frumosi ca oul rosu , asprii , iuti ca urzica si curati ca argintul . Senin si drag in suflete , tuturor bucatarasilor !!!

 

INGREDIENTE

  • oua
  • sare
  • otet 
  • vopsea lichida sidefata , diverse culori .
  • manusi de plastic , lavete .
  • un ajutor de vopsitor
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua colorate:

  1. intr-o oala se pune o laveta , oua , apa sa le acoper , sare si 2 linguri de otet .
  2. se acopera oala cu capac si se fierb ouale 30 min. la foc mic .
  3. se pun manusile protectoare ,, copilotul'' toarna  cateva picaturi de vopsea , se ia oul fierbinte si se roteste bine in palme .oul se pune sa se zvante pe lavete sau hartie absorbanta .
  4. la schimbarea culorii se spala bine manusile .
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua colorate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Mitinita 1

19.04.2011, 21:34

ce frumoase si cele cu margele sunt speciale Paste fericit!

deyutzky 1

19.04.2011, 23:07

foarte frumoase

diaconta 1

19.04.2011, 23:23

superbe,stiu si eu de obiceiul asta de la bunica

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Oua la cuptor