Oua colorate

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 11 Apr 2010 | 4897 vizualizari

 

Hristos a inviat !!! Am pregattit oua colorate . Am primit oua cu margele de la fini . Am daruit nepotelului oua de lemn [ cu care sa faca ,,ravagii '']. In dimineata de Pasti , bunica ne punea sa ne spalam pe fata , intr-un vas cu apa proaspata in care era : un ou rosu ,o urzica si o pitula [ o moneda mare si veche de argint ] adica sa fim frumosi ca oul rosu , asprii , iuti ca urzica si curati ca argintul . Senin si drag in suflete , tuturor bucatarasilor !!!

 

INGREDIENTE

  • oua
  • sare
  • otet 
  • vopsea lichida sidefata , diverse culori .
  • manusi de plastic , lavete .
  • un ajutor de vopsitor
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua colorate:


  1. intr-o oala se pune o laveta , oua , apa sa le acoper , sare si 2 linguri de otet .

  2. se acopera oala cu capac si se fierb ouale 30 min. la foc mic .

  3. se pun manusile protectoare ,, copilotul'' toarna cateva picaturi de vopsea , se ia oul fierbinte si se roteste bine in palme .oul se pune sa se zvante pe lavete sau hartie absorbanta .

  4. la schimbarea culorii se spala bine manusile .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua colorate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

-Miti- 1

19.04.2011, 21:34

ce frumoase si cele cu margele sunt speciale Paste fericit!

deyutzky 1

19.04.2011, 23:07

foarte frumoase

diaconta 1

19.04.2011, 23:23

superbe,stiu si eu de obiceiul asta de la bunica

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Iaurt înghețat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveți în casă!

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Soricei deliciosi