Oua in cuib de piure cu sos mornay

de MIUTA in Aperitive / Garnituri, 11 Oct 2011 | 2337 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cartofi
  • unt
  • lapte
  • cascaval
  • oua
  • smantana
  • unt 
  • sare
  • o lingurita pasta de ardei
  • piper
  • 40 g parmezan ras
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua in cuib de piure cu sos mornay:

Nu am trecut cantitati deoarece se pregateste in functie de cate persoane vor servii masa.


Se pun cartofii la fiert in apa cu sare.


Cand sunt fierti se prepara din ei un piure cu unt,lapte si smantana.


Piureul nu trebuie sa fie subtire ci mai gros.


Se unge un vas de yena cu unt.


Se pune piureul in vas iar cu o lingura se fac cuiburi in piure iar in fiecare cuib se sparge un ou.


Se pune putina sare pe fiecare ou si se rade cascaval din belsug peste piure si oua.


Se da la cuptor pana se rumeneste bine.


Intre timp ne ocupam de sos.


100 g de smantana se amesteca cu 2 galbenusuri pana se omogenizeaza.


Intr-un vas se prepara un sos bechamel.Se topeste 50 g unt,se adauga o lingura cu varf de faina si amestecam cca un minut.Adaugam laptele incet,incet amestecand continu cu un tel.Adaugam lapte pana se subtiaza sosul destul de mult.


Adaugam smantana amestecata cu galbenusurile si lasam sa fiarba.Adaugam o lingurita mica cu pasta de ardei si lasam la fiert amestecand continu.


Se ia vasul de pe foc si se adauga parmezan ras,sare,piper.


Sosul poate fi folosit la preparate (care urmeaza a fi gratinate)din legume,paste fainoase,oua.


Se scoate din cuptor piureul cu ouale.


Se portioneaza in farfurii iar deasupra se pune sos.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua in cuib de piure cu sos mornay" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

MIUTA 1

13.10.2011, 23:00

Multumesc Sandasorinela

mena29 1

14.10.2011, 22:47

Mmm,ce bun trebuie sa fie

DIANA B 1

20.10.2011, 16:25

Uhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu , mamaaaaaaaaaa , ce-i aici adevaraciune light , cum sa nu-mi placa asa ceva ... si fara calorii putine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Palmieri cu sunca presata si cascaval Delaco