Oua in cuib de piure cu sos mornay

de MIUTA in Aperitive / Garnituri, 11 Oct 2011 | 2045 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cartofi
  • unt
  • lapte
  • cascaval
  • oua
  • smantana
  • unt 
  • sare
  • o lingurita pasta de ardei
  • piper
  • 40 g parmezan ras
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua in cuib de piure cu sos mornay:

Nu am trecut cantitati deoarece se pregateste in functie de cate persoane vor servii masa.

Se pun cartofii la fiert in apa cu sare.

Cand sunt fierti se prepara din ei un piure cu unt,lapte si smantana.

Piureul nu trebuie sa fie subtire ci mai gros.

Se unge un vas de yena cu unt.

Se pune piureul in vas iar cu o lingura se fac cuiburi in piure iar in fiecare cuib se sparge un ou.

Se pune putina sare pe fiecare ou si se rade cascaval din belsug peste piure si oua.

Se da la cuptor pana se rumeneste bine.

Intre timp ne ocupam de sos.

100 g de smantana se amesteca cu 2 galbenusuri pana se omogenizeaza.

Intr-un vas se prepara un sos bechamel.Se topeste 50 g unt,se adauga o lingura cu varf de faina si amestecam cca un minut.Adaugam laptele incet,incet amestecand continu cu un tel.Adaugam lapte pana se subtiaza sosul destul de mult.

Adaugam smantana amestecata cu galbenusurile si lasam sa fiarba.Adaugam o lingurita mica cu pasta de ardei si lasam la fiert amestecand continu.

Se ia vasul de pe foc si se adauga parmezan ras,sare,piper.

Sosul poate fi folosit la preparate (care urmeaza a fi gratinate)din legume,paste fainoase,oua.

Se scoate din cuptor piureul cu ouale.

Se portioneaza in farfurii iar deasupra se pune sos.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Oua in cuib de piure cu sos mornay-0
Oua in cuib de piure cu sos mornay-1
Oua in cuib de piure cu sos mornay-2
Oua in cuib de piure cu sos mornay-3
Oua in cuib de piure cu sos mornay-4
Oua in cuib de piure cu sos mornay-5
Oua in cuib de piure cu sos mornay-6
Oua in cuib de piure cu sos mornay-7

COMENTARII (20)

MIUTA

MIUTA 1

13.10.2011, 23:00

Multumesc Sandasorinela

mena29

mena29 1

14.10.2011, 22:47

Mmm,ce bun trebuie sa fie

DIANA B

DIANA B 1

20.10.2011, 16:25

Uhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu , mamaaaaaaaaaa , ce-i aici adevaraciune light , cum sa nu-mi placa asa ceva ... si fara calorii putine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!