Oua in cuib de piure cu sos mornay

de MIUTA in Aperitive / Garnituri, 11 Oct 2011 | 2076 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cartofi
  • unt
  • lapte
  • cascaval
  • oua
  • smantana
  • unt 
  • sare
  • o lingurita pasta de ardei
  • piper
  • 40 g parmezan ras
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua in cuib de piure cu sos mornay:

Nu am trecut cantitati deoarece se pregateste in functie de cate persoane vor servii masa.


Se pun cartofii la fiert in apa cu sare.


Cand sunt fierti se prepara din ei un piure cu unt,lapte si smantana.


Piureul nu trebuie sa fie subtire ci mai gros.


Se unge un vas de yena cu unt.


Se pune piureul in vas iar cu o lingura se fac cuiburi in piure iar in fiecare cuib se sparge un ou.


Se pune putina sare pe fiecare ou si se rade cascaval din belsug peste piure si oua.


Se da la cuptor pana se rumeneste bine.


Intre timp ne ocupam de sos.


100 g de smantana se amesteca cu 2 galbenusuri pana se omogenizeaza.


Intr-un vas se prepara un sos bechamel.Se topeste 50 g unt,se adauga o lingura cu varf de faina si amestecam cca un minut.Adaugam laptele incet,incet amestecand continu cu un tel.Adaugam lapte pana se subtiaza sosul destul de mult.


Adaugam smantana amestecata cu galbenusurile si lasam sa fiarba.Adaugam o lingurita mica cu pasta de ardei si lasam la fiert amestecand continu.


Se ia vasul de pe foc si se adauga parmezan ras,sare,piper.


Sosul poate fi folosit la preparate (care urmeaza a fi gratinate)din legume,paste fainoase,oua.


Se scoate din cuptor piureul cu ouale.


Se portioneaza in farfurii iar deasupra se pune sos.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua in cuib de piure cu sos mornay" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

MIUTA 1

13.10.2011, 23:00

Multumesc Sandasorinela

mena29 1

14.10.2011, 22:47

Mmm,ce bun trebuie sa fie

DIANA B 1

20.10.2011, 16:25

Uhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu , mamaaaaaaaaaa , ce-i aici adevaraciune light , cum sa nu-mi placa asa ceva ... si fara calorii putine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08