Oua in cuib de piure cu sos mornay

de MIUTA in Aperitive / Garnituri, 11 Oct 2011 | 4402 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cartofi
  • unt
  • lapte
  • cascaval
  • oua
  • smantana
  • unt 
  • sare
  • o lingurita pasta de ardei
  • piper
  • 40 g parmezan ras
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua in cuib de piure cu sos mornay:

Nu am trecut cantitati deoarece se pregateste in functie de cate persoane vor servii masa.

Se pun cartofii la fiert in apa cu sare.

Cand sunt fierti se prepara din ei un piure cu unt,lapte si smantana.

Piureul nu trebuie sa fie subtire ci mai gros.

Se unge un vas de yena cu unt.

Se pune piureul in vas iar cu o lingura se fac cuiburi in piure iar in fiecare cuib se sparge un ou.

Se pune putina sare pe fiecare ou si se rade cascaval din belsug peste piure si oua.

Se da la cuptor pana se rumeneste bine.

Intre timp ne ocupam de sos.

100 g de smantana se amesteca cu 2 galbenusuri pana se omogenizeaza.

Intr-un vas se prepara un sos bechamel.Se topeste 50 g unt,se adauga o lingura cu varf de faina si amestecam cca un minut.Adaugam laptele incet,incet amestecand continu cu un tel.Adaugam lapte pana se subtiaza sosul destul de mult.

Adaugam smantana amestecata cu galbenusurile si lasam sa fiarba.Adaugam o lingurita mica cu pasta de ardei si lasam la fiert amestecand continu.

Se ia vasul de pe foc si se adauga parmezan ras,sare,piper.

Sosul poate fi folosit la preparate (care urmeaza a fi gratinate)din legume,paste fainoase,oua.

Se scoate din cuptor piureul cu ouale.

Se portioneaza in farfurii iar deasupra se pune sos.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua in cuib de piure cu sos mornay" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

MIUTA 1

13.10.2011, 23:00

Multumesc Sandasorinela

mena29 1

14.10.2011, 22:47

Mmm,ce bun trebuie sa fie

DIANA B 1

20.10.2011, 16:25

Uhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu , mamaaaaaaaaaa , ce-i aici adevaraciune light , cum sa nu-mi placa asa ceva ... si fara calorii putine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Aperitive de peste, aperitive de mezeluri