Oua rosii

de robert_badica in Aperitive / Garnituri, 6 Mai 2015 | 2742 vizualizari

 

Tot ratacesc niste poze prin calculator cu ouale rosii de la Paste, dar de fiecare data uit sa pun reteta! In sfarsit,am reusit sa o adaug! ;)

 

INGREDIENTE

  • 40 de oua proaspete
  • 4 plicuri vopsea "Carmin"
  • 4-5 linguri otet
  • 500 ml apa fierbinte
  • sare
  • ulei
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua rosii:

Mai intai spalam bine ouale, si le stergem cu prosoape de bucatarie.Intr-o ouala punem apa si adaugam usor ouale,in apa,sa nu se sparga. Adaugam si un praf de sare si le punem la fiert.


Dupa ce ouale au fiert (acum depinde cum le vreti mai tari sau mai moi, daca le vreti mai tari mai fierbetile 10 minute, daca le vreti mai moi le fierbeti mai putin), distribuim apa fierbinte, in patru vase. In primul vas punem vopseaua rosie, in al doilea cea verde, in al treilea cea galbena, iar in cel de-al patrulea punem vopseaua albastra. Amestecam bine in cele patru vase.


Adaugam si otetul, relativ egal in cele patru vase,si adaugam ouale pe rand. Lasam circa doua minute sa prinda bine culoarea,apoi le asezam pe servetele absorbante. Dupa ce le-am terminat pe toate, le asezam intr-un cofrag de oua. Ungem fiecare ou cu ulei, pentru a luci frumos, apoi iar le asezam in cofrag sau in cos.



 

TIPS-URI

1

Le puteti unge si cu untura

2

Fierbeti la foc mic ouale, pentru ca riscati sa se sparga, daca focul este mare

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

merisor 1

06.05.2015, 21:19

Frumoase!

Bya Ralu 1

06.05.2015, 21:34

Rocsi 1

07.05.2015, 20:52

Ce frumoase!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert Tiramisu rapid, la pahar
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de fasole cu leuștean

de RODIMUR 5

ieri la 19:34

Zacuscă de vinete şi ardei

de Ancutsa 5

pe 17.11 la 20:22

Carne de vita cu sos picant la cioroiul crock-pot

pe 17.11 la 20:06

Pasta cu ardei pentru ciorbe si tocanite

pe 17.11 la 13:54

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Oua vopsite de Paste