Oua umplute cu pasta de ton in sos de rosii

de Bucataras Medi in Aperitive / Garnituri, 6 Sep 2011 | 6189 vizualizari

 

Ideea acestui aperitiv am "furat-o " de la Meosiris stapana blogului http://www.meosiris.blogspot.com/#,un blog cu multe retete dragi mie si sunt convinsa ca multora dintre noi.Multumesc ,Iulia!
Dedic aceasta reteta Gabytzei noastre scumpe si dragi. La multi ani Gabytzule!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 2 linguri cu cascaval ras
  • Pentru pasta de ton
  • 1 conserva de ton(eu am folosit in ulei)
  •  2 linguri cu cascaval ras
  • 1 galbenus de ou fiert
  •  1 lingura crema de branza
  • 1 lingura cu capere
  •  zeama de la o jumatate de lamaie
  •  marar verde
  •  sare,piper
  • Pentru sosul de rosii
  • 3-4 rosii
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  •  unt cat o nuca
  • 1 foaie de dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua umplute cu pasta de ton in sos de rosii:

Fierbem ouale tari.Le lasam sa se raceasca si apoi le curatam de coaja.Taiem fiecare ou in jumatate, pe lungime si scoatem galbenusurile.


Pregatim pasta de ton astfel:


Punem intr-un bol tonul( cu ulei cu tot) si apoi pe rand ( fara o ordine anume) un galbenus de ou, cascavalul ras, crema de branza si mararul verde tocat fin. Amestecam bine cu mixerul pana cand obtinem o pasta omogena apoi adaugam zeama de lamaie,caperele si condimentam dupa gust cu sare si piper.Amestecam bine, de data aceasta cu ajutorul unei furculite pentru a nu zdrobi caperele.


Umplem fiecare jumatate de ou cu aceasta pasta si presaram deasupra cascaval ras.



Pregatim sosul de rosii:



Intr-o tigaie calim in unt ceapa taiata marunt si usturoiul taiat rondele subtiri.Curatam rosiile de coaja ,le mixam bine si apoi turnam sucul obtinut in tigaie.Condimentam cu sare si piper,adaugam o foaie de dafin si lasam la foc circa 10 min.pana cand sosul mai scade avand grija sa amestecam din cand in cand.Sosul obtinut il turnam intr-un vas de ceramica (sau orice alt vas )dupa care asezam ouale umplute deasupra.Dam la cuptor si lasam pana cand ouale se rumenesc frumos .



Scoatem din cuptor,asezonam cu patrunjel verde si servim drept aperitiv.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute cu pasta de ton in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (74)

nadina73 1

08.09.2011, 22:39

La multi ani!mai bine de noua ori decat niciodata Multa sanantate si tot ce iti doresti Medi draga,pup

kamy 1

09.09.2011, 20:16

la multi ani!!sanatate si tot ce-ti doresti scuze de intarziere,dar mai bine mai tarziu,decat niciodata

mamaieelena 1

12.09.2011, 00:02

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cornulețe fragede, cu rahat

de RODIMUR 5

ieri la 22:30

Prajitură de toamnă

ieri la 20:33

Paste gratinate cu pui, dovlecei și bacon

ieri la 19:30

 Fasole cu cârnați afumați de porc

de RODIMUR 5

ieri la 15:38

RETETA RECOMANDATA
Omleta cu dovlecei