Ouă umplute "fashion"

de simonacallas in Aperitive / Garnituri, 27 Feb 2014 | 13813 vizualizari

 

Noi le spunem „ouă umplute”. Anglofonii le numesc „deviled eggs”, din cauza condimentelor picante folosite. Oricum, e un aperitiv de mare efect la mesele festive (şi nu numai).

 

INGREDIENTE

  • 12 ouă
  • 1 sfeclă roşie (de mărime potrivită)
  • 1 ceapă
  • 1 ceaşcă oţet
  • 4 linguri maioneză
  • 1-2 linguri muştar
  • 1 lingură zahăr
  • un praf de sare
  • piper, chilli (după gust)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ouă umplute "fashion":

Ouăle se fierb tari şi se curăţă de coajă.

Sfecla curăţată şi dată pe răzătoarea fină, se pune la fiert într-un vas cu oţetul, o lingură sare, o lingură de zahăr şi o cană de apă. După câteva clocote se ia vasul de pe foc şi se adaugă ceapa tăiată julien. Se lasă să se mai răcească şi, când lichidul e călduţ, se strecoară, se pune într-un vas cu capac şi se adaugă ouăle. Ouăle trebuie să fie acoperite total, ca să se coloreze frumos şi uniform. Se închide vasul etanş şi se ţine la frigider câteva ore (eu le-am lăsat până a doua zi).

Se scot ouăle din lichid, se şterg cu un prosop de hârtie şi se taie în jumătăţi. Din gălbenuşuri, maioneză, muştar, sare şi piper se face o cremă fină cu care se umplu ouăle. Eu am adăugat şi 2 linguri pate de ficat în cremă, dar nu e obligatoriu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ouă umplute "fashion"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

simonacallas 1

17.04.2014, 05:55

Prima fraza din modul de preparare este: "Ouăle se fierb tari şi se curăţă de coajă." Deci, asta e primul lucru care se face. Eu cred ca am explicat destul de clar

Sylvia 1

17.04.2014, 09:33

super ideea o sa o pun in practica si eu

simonacallas 1

18.04.2014, 16:09

Multumesc mult, Sylvia. Aprecierea ta ma onoreaza

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1465 puncte

Rocsi

1023 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

- Andreea -

524 puncte

mihaelar63

515 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Omleta tărănească cu ciuperci si sunculita