Ouă umplute "fashion"

de simonacallas in Aperitive / Garnituri, 27 Feb 2014 | 9059 vizualizari

 

Noi le spunem „ouă umplute”. Anglofonii le numesc „deviled eggs”, din cauza condimentelor picante folosite. Oricum, e un aperitiv de mare efect la mesele festive (şi nu numai).

 

INGREDIENTE

  • 12 ouă
  • 1 sfeclă roşie (de mărime potrivită)
  • 1 ceapă
  • 1 ceaşcă oţet
  • 4 linguri maioneză
  • 1-2 linguri muştar
  • 1 lingură zahăr
  • un praf de sare
  • piper, chilli (după gust)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ouă umplute "fashion":

Ouăle se fierb tari şi se curăţă de coajă.


Sfecla curăţată şi dată pe răzătoarea fină, se pune la fiert într-un vas cu oţetul, o lingură sare, o lingură de zahăr şi o cană de apă. După câteva clocote se ia vasul de pe foc şi se adaugă ceapa tăiată julien. Se lasă să se mai răcească şi, când lichidul e călduţ, se strecoară, se pune într-un vas cu capac şi se adaugă ouăle. Ouăle trebuie să fie acoperite total, ca să se coloreze frumos şi uniform. Se închide vasul etanş şi se ţine la frigider câteva ore (eu le-am lăsat până a doua zi).


Se scot ouăle din lichid, se şterg cu un prosop de hârtie şi se taie în jumătăţi. Din gălbenuşuri, maioneză, muştar, sare şi piper se face o cremă fină cu care se umplu ouăle. Eu am adăugat şi 2 linguri pate de ficat în cremă, dar nu e obligatoriu.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ouă umplute "fashion"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

simonacallas 1

17.04.2014, 05:55

Prima fraza din modul de preparare este: "Ouăle se fierb tari şi se curăţă de coajă." Deci, asta e primul lucru care se face. Eu cred ca am explicat destul de clar

Sylvia 1

17.04.2014, 09:33

super ideea o sa o pun in practica si eu

simonacallas 1

18.04.2014, 16:09

Multumesc mult, Sylvia. Aprecierea ta ma onoreaza

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert poale-n brau
  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake rece cu ciocolata si visine

de oanapl 6

ieri la 22:50

Muschiulet fraged de porc cu ciuperci la cuptor si orez cu parmezan

de Rocsi 9

ieri la 20:21

Piept de porc la cuptor, cu varza dulce, in sos de rosii

de vasimur 2

ieri la 19:09

Suc de mere dupa reteta veche

de Ksenya 4

ieri la 17:36

RETETA RECOMANDATA
Pateuri cu ciuperci