Pachetele cu creveti, legume si taietei de orez

de Oana in Fructe de mare, 11 Oct 2011 | 3934 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g creveti cruzi
  • un morcov
  • jumatate de dovlecel mic
  • jumatate de ardei capia rosu
  • 2 rondele de telina
  • 200 g taiatei de orez
  • 2 linguri sos dulce-picant
  • jumatate lingurita praf de ghimbir, sau o lingurita de ghimbir proaspat ras
  • sare
  • 8 foi de placinta
  • ulei pentru uns
  • seminte de susan si in
  • sos de soia pentru servit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele cu creveti, legume si taietei de orez:

Crevetii se curata, se spala si se taie bucati de 1 cm. Morcovul, dovlecelul, telina si ardeiul se taie julien, eu am folosit o razatoare speciala de taiat bastonase subtiri :). Taieteii se fierb in apa cu sare, dupa instructiunile de pe pachet si se scurg apoi de apa. In wok se incinge putin ulei, se adauga legumele si ghimbirul, putina sare si se lasa sa se inmoaie 2-3 minute. Se adauga apoi crevetii si se lasa pana devin roz, apoi se pune sosul dulce-picant. Dupa un minut se adauga si taieteii, se mai amesteca un minut in tigaie si se lasa apoi la racit.


Intre timp se incinge cuptorul sis e tapeteaza o tava cu hartie de copt. Cate 4 foi de placinta se ung pe rand cu ulei, asezandu-le apoi una deasupra celeilalte si se taie cu cutitul pe lung, formand doua dreptunghiuri. La fel se procedeaza si cu celelalte 4 foi. Vom forma apoi 4 rulouri. Compozitia de legume cu creveti si taietei se imparte in mod egal pe cele 4 dreptunghiuri si se ruleaza. Se aseaza in tava si se ung cu ulei, apoi se presara cu seminte de susan si in.


Se coc rulourile la foc mediu pana devin aurii. Se scoate tava si se acopera cu un prosop umed. Se lasa 15 minute la racit, apoi se taie pachetelele. Se servesc calde sau reci, cu sos de soia.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele cu creveti, legume si taietei de orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Oana 1

12.10.2011, 10:52

Ma bucur ca va plac! Bucatarila, mie nu mi-a trimis poze atat ii trebuia!!

Cris2711 1

12.10.2011, 16:01

MIUTA 1

13.10.2011, 22:54

Foarte bun,imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Platou cu fructe de mare