Pachetele de somon

de Dulceatadetrandafiri in Somon, 20 Mar 2011 | 4789 vizualizari

 

Aveam in frigider un pachet de 100 de gr file de somon afumat. Adica prea putin ca sa prepar ceva mai deosebit. Dar aveam si o conserva de ton si uite asa, incet-incet a iesit de un pachetel de somon cu ton si inca o cantitate egala de compozitie pe care am folosit-o ca dip pentru grisine. A fost indeajuns pentru scopul propus - o gustarica-n doi :) .
Asadar, daca vei urma cantitatile, vei avea nevoie de 200 gr de file de somon afumat pentru doua pachetele. Poti, bineinteles, inlocui tonul din compozitie cu o conserva de somon.

 

INGREDIENTE

Ce am folosit (dar tine cont ca e de gustibus, pui treptat din ingrediente, amesteci, gusti putin si vezi cum iti place si ce-i mai lipseste. E intuitiv adicatelea :). ) :
  • 120 gr file de ton din conserva, scurs de ulei
  • 100 gr file de somon afumat
  • 100 gr branza de vaci
  •  4 linguri de smantana
  • jumatate de lingura de suc de lamaie
  • 2 linguri de baby spinach tocat
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele de somon:

Pentru salata am folosit tot baby spinach, putin ulei, putina lamaie, un strop de mustar Dijon.

Te orientezi in bucatarie dupa un vas micut care sa dea forma pachetelului. Il imbraci cu folie alimentara si il tapetezi cu bucatile de file de somon, lasand marginile sa atarne peste marginile vasului.

Amesteci toate celelalte ingrediente, mai putin spanacul tocat. Pui jumate de compozitie in forma. Amesteci jumatatea ramasa cu cele doua linguri de spanac tocat  si adaugi in vas. Impreunezi frumos marginile de file de somon si inchizi pachetelul, acoperi cu folie alimentara si lasi la frigider 2-3 ore. Rastorni pe o farfurie, dezlipesti usor folia et voilà!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele de somon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Somon cu sos portocale si masline