Somon cu portocale si orez negru

de alldaycooking in Somon, 11 Mai 2013 | 3560 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 file-uri de somon
  • 1 portocala
  • piper rosu boabe
  • mix lamaie si piper
  • sare
  • 100 gr orez negru
  • 100 gr praz
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 cubulet de unt
  • 50 gr mazare congelata
  • 500 ml supa sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu portocale si orez negru:

File-urile de somon le-am asezat intr-o tava ceramica. Din portocala am taiat 4 rondele, iar restul de portocala l-am stors si am turnat sucul deasupra somonului. Am presarat putin mix lamaie si piper deasupra somonului, am asezat feliile de portocala si apoi cateva boabe de piper rosu plus mix lamaie si piper. Am acoperit tava cu hartie de copt si am introdus in cuptor la 250 grade Celsius timp de 30 de minute. Dupa 30 de minute am luat hartia de copt si am lasat 5 minute sa se rumenasca pestele.


Prazul taiat rondele l-am calit in ulei de masline si unt. Cand prazul a capatat o culoare aurie, am adaugat orezul negru si le-am lasat sa se prajeasca impreuna timp de 2-3 minute. Am adaugat treptat supa si am supravegheat sa nu scada prea mult lichidul.


Dupa ce am pus ultimul polonic de supa, am adaugat si mazarea congelata si am lasat pe foc pana cand aproape tot lichidul a fost absorbit de orez. Am adaugat putina sare.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu portocale si orez negru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

bianca92 1

24.10.2013, 11:54

nu am avut cum sa rezist. A trebuit neaparat sa il pun la favorite

Krystyan Trendy 1

04.11.2013, 08:46

excelent

mihaelar63 1

02.12.2013, 16:01

Reteta regala

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Peste la cuptor