Somon cu portocale si orez negru

de alldaycooking in Somon, 11 Mai 2013 | 7889 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 file-uri de somon
  • 1 portocala
  • piper rosu boabe
  • mix lamaie si piper
  • sare
  • 100 gr orez negru
  • 100 gr praz
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 cubulet de unt
  • 50 gr mazare congelata
  • 500 ml supa sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu portocale si orez negru:

File-urile de somon le-am asezat intr-o tava ceramica. Din portocala am taiat 4 rondele, iar restul de portocala l-am stors si am turnat sucul deasupra somonului. Am presarat putin mix lamaie si piper deasupra somonului, am asezat feliile de portocala si apoi cateva boabe de piper rosu plus mix lamaie si piper.  Am acoperit tava cu hartie de copt si am introdus in cuptor la 250 grade Celsius timp de 30 de minute. Dupa 30 de minute am luat hartia de copt si am lasat 5 minute sa se rumenasca pestele.

Prazul taiat rondele l-am calit in ulei de masline si unt. Cand prazul a capatat o culoare aurie, am adaugat orezul negru si le-am lasat sa se prajeasca impreuna timp de 2-3 minute. Am adaugat treptat supa si am supravegheat sa nu scada prea mult lichidul.

Dupa ce am pus ultimul polonic de supa, am adaugat si mazarea congelata si am lasat pe foc pana cand aproape tot lichidul a fost absorbit de orez. Am adaugat putina sare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu portocale si orez negru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

bianca92 1

24.10.2013, 11:54

nu am avut cum sa rezist. A trebuit neaparat sa il pun la favorite

Krystyan Trendy 1

04.11.2013, 08:46

excelent

mihaelar63 1

02.12.2013, 16:01

Reteta regala

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

6643 puncte

Panacris

3872 puncte

Rocsi

2943 puncte

 Adi

2871 puncte

Constelatialeu

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Iahnie de fasole la slow cooker Crock Pot

pe 26.10 la 20:22

Desert banana coffee brownie

pe 26.10 la 19:20

Pulpe de pui cu masline si vegetale la slow cooker Crock Pot

pe 26.10 la 16:34

Vinete umplute

de Ksenya 5

pe 26.10 la 12:06

Pizza cu chorizo

de Rocsi 9

pe 24.10 la 20:46

RETETA RECOMANDATA
Somon la cuptor pe pat de legume