Paine acordeon din aluat de bere si cascaval

de tarasmariana in Piine, 10 Mai 2015 | 2328 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250ml bere
  • 450g faina
  • 20g drojdie
  • 40ml ulei
  • 30g unt
  • 4 lingurite zahar
  • 1 lingurita sare
Umplutura :
  • 150-170g cascaval
  • 40g unt
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1/2 lingurita de harisa
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine acordeon din aluat de bere si cascaval:

Prepararea aluatului : 

Se dizolva drojdia in bere intr-un vas mare si se lasa pentru 10 minute. Adaugam faina cernuta cate putin si amestecam cu o lingura de lemn, apoi framantam aluatul timp de 5 minute. Dupa ce terminam de framantat, adaugam untul moale, uleiul, sarea si mai framantam ca sa se incorporeze bine. Acoperim aluatul cu un prosopel curat si lasam aluatul la dospit timp de 60 de minute. Infainam masa de lucru, intindem aluatul 50 cm lungime pe 30cm latime. Taiem aluatul in 5 bucati ,Intr-un bol amestecam taote ingredientele pentru umplutura si ungem suprafata de aluat.Presaram prima bucata cu cascaval razuit, asezam cealalta bucata peste prima si mai presaram cu cascaval si facem asa pana tarminam toate bucatile de aluat

Taiem aluatul in 5 bucati, si le asezam vertical intr-o tava unsa cu unt. Se mai da la dospit pentru 30-40 de minute ca sa creasca frumos painea. Dam tava in cuptorul incalzit la 220° pentru 10 minute. Reducem temperatura cuptorului la 200° si mai lasam painea pentru 40 de minute. O acoperim cu o folie de aluminium sau hartie de copt sa nu se arda peste 60 de minute.

Scoatem painea si o lasam pentru 5 minute in tava, apoi o rasturnam pe un platou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine acordeon din aluat de bere si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

7117 puncte

mihaelar63

4819 puncte

Rocsi

4698 puncte

katty

4376 puncte

RODIMUR

3284 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ficatei prajiti
  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Paine cu bere