Paine acordeon din aluat de bere si cascaval

de tarasmariana in Piine, 10 Mai 2015 | 3307 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250ml bere
  • 450g faina
  • 20g drojdie
  • 40ml ulei
  • 30g unt
  • 4 lingurite zahar
  • 1 lingurita sare
Umplutura :
  • 150-170g cascaval
  • 40g unt
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1/2 lingurita de harisa
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine acordeon din aluat de bere si cascaval:

Prepararea aluatului : 

Se dizolva drojdia in bere intr-un vas mare si se lasa pentru 10 minute. Adaugam faina cernuta cate putin si amestecam cu o lingura de lemn, apoi framantam aluatul timp de 5 minute. Dupa ce terminam de framantat, adaugam untul moale, uleiul, sarea si mai framantam ca sa se incorporeze bine. Acoperim aluatul cu un prosopel curat si lasam aluatul la dospit timp de 60 de minute. Infainam masa de lucru, intindem aluatul 50 cm lungime pe 30cm latime. Taiem aluatul in 5 bucati ,Intr-un bol amestecam taote ingredientele pentru umplutura si ungem suprafata de aluat.Presaram prima bucata cu cascaval razuit, asezam cealalta bucata peste prima si mai presaram cu cascaval si facem asa pana tarminam toate bucatile de aluat

Taiem aluatul in 5 bucati, si le asezam vertical intr-o tava unsa cu unt. Se mai da la dospit pentru 30-40 de minute ca sa creasca frumos painea. Dam tava in cuptorul incalzit la 220° pentru 10 minute. Reducem temperatura cuptorului la 200° si mai lasam painea pentru 40 de minute. O acoperim cu o folie de aluminium sau hartie de copt sa nu se arda peste 60 de minute.

Scoatem painea si o lasam pentru 5 minute in tava, apoi o rasturnam pe un platou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine acordeon din aluat de bere si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine cu bere