Paine alba fara framantare

de T I M E A in Piine, 29 Ian 2013 | 5404 vizualizari

 

Am mai executat o paine de la Laura Adamache si din nou am fost super multumita.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba de grau
  • 1 cub drojdie proaspata (42 gr)
  • 2 lingurite sare
  • 2 lingurite miere
  • 740 ml apa calduta
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine alba fara framantare:

Punem drojdia la dospit in aprox 100 ml apa calduta in care am dizolvat si mierea.

Intr-un vas cernem faina si o amestecam cu sarea.

Facem o gaura in mijloc si turnam drojdia dospita.

Cu o lingura de lemn amestecam faina cu drojdia si cu restul de apa calduta , adaugata treptat. Nu necesita framantare, doar amestecam cu lingura de lemn pana se incorporeaza toata faina.

O sa avem un aluat lipicios peste care presaram deasupra faina din plin. 

Acoperim cu un prosop si lasam la loc cald la dospit, timp de o ora si jumatate.

Preincalzim cuptorul la 230 grade.

Tapetam tava mare de la cuptor cu hartie de copt si punem aluatul in tava cu foarte mare atentie astfel incat aerul din aluat sa nu iasa afara. Nu trebuie rasturnat aluatul, ci partea de sus trebuie sa ramana la suprafata. 

Dam tava la cuptor timp de 30 de minute. 

Sursa: http://www.lauraadamache.ro/2009/04/paine-rustica-rapida.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine alba fara framantare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine fara framantare