Painici

de laura_n in Piine, 16 Iun 2013 | 1071 vizualizari

 

Rapid, de weekend ! tare bune servite cald!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1 cana lapte
  • 5 lg ulei masline
  • un pliculet drojdie uscata
  • 1 lgta sare
  • 1 lgta zahar brut
  • 1 ou
  • susan/mac/oregano
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici:

Daca folosim masina de paine, se pun ingredientele in ordinea urmatoare: lapte, ulei, sare, zahar, faina, drojdie. Se utilizeaza programul de framantare.


Daca framantam manual, hidratam drojdia in putin lapte incalzit, adaugam zaharul si sarea peste drojdie si lasam cam 5-10 minute.


Faina o cernem si facem o gaura in mijloc. Turnam amestecul de drojdie si adaugam restul de lapte incalzit. Incepem sa framantam si adaugam cate un pic uleiul de masline. Dupa ce am framantat bine, lasam sa se odihneasca si sa creasca aluatul obtinut.


Dupa aproximativ o ora, scoatem aluatul si formam chifle mici. Intr-o tava de aragaz, intindem o hartie de copt si asezam chiflele. Eu le-am crestat cu un cutit si le-am uns cu ou batut, dupa care am presarat susan, oregano sau mac. Le-am mai lasat sa se odihneasca cam 10 minute in tava.


Le-am copt in cuptor, la foc potrivit, cam 40-50 minute cat sa se rumeneasca bine.


Foarte important! NU LE-AM ARS :))

 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 7 -8 lei

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

diaconta 1

17.06.2013, 14:34

Bune painicile dar acuma nu doresc

laura_n 1

17.06.2013, 16:06

Dia, nici eu nu mai vreau )

Ligia Bxl 1

22.06.2013, 22:02

ooo ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chifle