Paine alba fara framantare

de T I M E A in Piine, 29 Ian 2013 | 2102 vizualizari

 

Am mai executat o paine de la Laura Adamache si din nou am fost super multumita.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba de grau
  • 1 cub drojdie proaspata (42 gr)
  • 2 lingurite sare
  • 2 lingurite miere
  • 740 ml apa calduta
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine alba fara framantare:

Punem drojdia la dospit in aprox 100 ml apa calduta in care am dizolvat si mierea.


Intr-un vas cernem faina si o amestecam cu sarea.


Facem o gaura in mijloc si turnam drojdia dospita.


Cu o lingura de lemn amestecam faina cu drojdia si cu restul de apa calduta , adaugata treptat. Nu necesita framantare, doar amestecam cu lingura de lemn pana se incorporeaza toata faina.


O sa avem un aluat lipicios peste care presaram deasupra faina din plin.


Acoperim cu un prosop si lasam la loc cald la dospit, timp de o ora si jumatate.


Preincalzim cuptorul la 230 grade.


Tapetam tava mare de la cuptor cu hartie de copt si punem aluatul in tava cu foarte mare atentie astfel incat aerul din aluat sa nu iasa afara. Nu trebuie rasturnat aluatul, ci partea de sus trebuie sa ramana la suprafata.


Dam tava la cuptor timp de 30 de minute.


Sursa: http://www.lauraadamache.ro/2009/04/paine-rustica-rapida.html


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine alba fara framantare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (53)

T I M E A 1

29.01.2013, 21:03

Asa e mamaieelena

ANNA_46 1

29.01.2013, 22:26

Foarte buna painica

T I M E A 1

29.01.2013, 22:59

Multumesc Anna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Carpati
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Lasagna

la 16:31

Aperitiv invartita cu branza sarata

ieri la 21:32

Desert tort cu crema de lapte condesat si nuca de cocos

de Lau 9

ieri la 19:26

Desert tarta rustica cu capsune

de Lau 9

ieri la 18:39

RETETA RECOMANDATA
Paine fara framantare