Paine cu ovaz si faina integrala

de mihaelar63 in Piine, 13 Dec 2021 | 3319 vizualizari

 

  Aceasta paine a iesit incredibil de gustoasa si aratoas a. In plus nu ai nevoie de cantar . Am folosit ca masura etalon o cana mare de apa de 350 ml . Pentru framntare si  dospit folosesc masina de paine Tefal . De copt , coc la cuptorul electric ca imi place mai mult cum iese .

 

INGREDIENTE

  • 1 cana apa
  • 1 canalapte 3.5% grasime
  • 2 linguri miere
  • 4 linguri unt topit si racit
  • 2.5 linmgurite drojdie uscata granulata
  • 1 cana faina integrala
  • 1 cana fulgi ovaz
  • 3 cani faina alba
  • 1 lingura de sare
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu ovaz si faina integrala:

  1. Pentru inceput se pune putina apa calduta amestecata cu miere drojdie si o lingura de faina .
  2. Dupa 10 minute  incepe sa creasca si volumul se dubleaza .
  3. Acest amestec ce ainceput sa dospeasca se pun in cuva masinii de paine impreuna cu ingredientele lichide , adica  cu restul de apa , lapte si unt .
  4. Adugati  apoi ingredientele uscat , adica, fainurile si sarea .
  5.  Se pune masina pe programul de framantare dospire nr 16,care dureaz a75 minute  .
  6. In acest timp se va framnta bine un aluat ce va dospi la o temperatura mica constanta .
  7. Puneti cuptorul la preincalzit 60 grade.
  8. Aluatul se framnta putin si se transfera in doua forme de cozonac teflonate [ care au fost unse cu putin unt sau ulei ] .
  9. Imi place sa ung aluatul cu ulei in exterior pentru ca va face o crusta crocanta .
  10. Presarati deasupra fulgi de ovaz.
  11.  Se pun tavile cu aluat in cuptor sa dospeasca inca 30 minute pana cand va creste frumos .
  12.   Ridicati temperatura la 220 grade tim de 10 minute .
  13. Dupa acest timp temperatura se reduce la 180 grade  inca 30 minute .
  14. Paine ar fi gata mai repede dar mie imi place sa fie bine coapta cu miezul aerat .
  15. Cand am scos painea din cuptor am observat ca are coaja cam tare .
  16. Am mai lasato inca 10 minute acoperita cu un servet de bucatarie , dupa care am transferato pe un grilaj de inox sa se aeriseasca .
  17. Am obtinut o paine senzational de gustoasa pe care am putut sa o tai in felii foarte subtiri . Bineinteles ca am avut si cu ce !!! Cutit fain si de calitate , special de piine primit de la Bucataras !!!!
  18.   Pofta mare !!!

TIPS-URI

1

Ingredientele folosite trebuie sa fie la temperatura camerei .

2

Pot fi tinute chiar aproape de o sursa de caldura . Asta va favoriza dospirea frumoasa .

3

Am obtinut o paine senzational de gustoasa pe care am putut sa o tai in felii foarte subtiri . Bineinteles ca am avut si cu ce !!! Cutit fain si de calitate , special de piine primit de la Bucataras !

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu ovaz si faina integrala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine cu seminte de floarea soarelui