Focaccia cu masline a la Simo

de Corinuta in Piine, 19 Dec 2014 | 2537 vizualizari

 

Am facut pentru prima data painica din asta plata italieneasca. M-am oprit la reteta lui Simo, ca tare pufoasa arata. Partea buna la focaccia este ca se poate manca si a doua zi, eventual putin incalzita, cu o cana de iaurt alaturi. Tare buna a fost! Multu' Simo de reteta!

 

INGREDIENTE

  • Ptr. aluat:
  • 500 g faina
  • 300 ml apa calduta
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • Ptr. garnisit:
  • 100 g masline verzi fara samburi
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita oregano uscat
  • sare, piper macinat
  • 100 g cascaval ras
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu masline a la Simo:

Se pregateste aluatul: amestecam faina cu drojdia uscata si cu sarea. Dizilvam zaharul in apa calduta, apoi turnam peste faina. Se amesteca bine, apoi se framanta aluatul cu mainile bine unse cu ulei, pana devine omogen si nelipicios(5-8 minute). Se acopera si se lasa la dospit aprox. 30 de minute la loc caldut.


Preincalzim cuptorul la 180 de grade.


Se feliaza maslinele, eventual se scurg bine pe un servet de hartie. Usturoiul curatat si pisat se amesteca intr-o canita cu sare si oregano, iar apoi se adauga si uleiul.


Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, rasturnam aluatul si cu mainile unse cu ulei ii dam o forma ovala si plata. Ungem deasupra cu amestecul de usturoi, apoi asezam maslinele apasandu-le putin in aluat, iar la urma presaram si piper macinat.


Se coace aprox 30 de minute la 200 de grade, pana incepe sa se rumeneasca putin. In ultimele 10 minute se presara deasupra cascavalul ras.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se mananca calda sau rece, bucati rupte cu mana sau taiate felii, dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu masline a la Simo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Rocsi 1

20.12.2014, 23:40

Vreau si euuuu...

Anett 1

21.12.2014, 19:28

Corinuta 1

21.12.2014, 19:49

Pup fetele

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Furnicuta
  • 09

    L

  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Baghete cu branza, ceapa si marar