Paine impletita, cu chimen

de Patricia Iordache in Piine, 27 Iul 2013 | 2130 vizualizari

 

Imi place foarte mult sa fac paine in casa. De aceasta data m-am gandit sa ma joc putin cu aluatul si am facut o paine impletita.

 

INGREDIENTE

  • Cantitati pentru o paine:
  • 500 gr. faina alba tip 450;
  • 250 ml. lapte caldut;
  • 6 linguri cu ulei;
  • 1 lingurita cu zahar;
  • 1 lingurita rasa cu sare;
  • 1 cubulet de drojdie (25 gr.);
  • 2 lingurite cu chimen;
  • 1 ou (pentru uns painea);
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita, cu chimen:

Intr-un castron incapator, punem faina, facem o scobitura in mijloc si adaugam laptele caldut, drojdia si zaharul. Amestecam usor, pana se dizolva drojdia.

Eu folosesc o lingura cu care amestec compozitia pana observ ca incepe sa se lipeasca de aceasta si incepe sa fie greu de amestecat. Sterg lingura cu putina faina curata din castron si incep sa framant cu mana pana obtin o coca nelipicioasa, usor elastica.


Potrivim de sare.


Ungem un vas cu ulei si punem aluatul, o acoperim cu un prosop si o punem la loc ferit de curent si aer rece. Las aluatul la crescut 30-45 minute.


Framantam din noua aluatul, pentru a scoate aerul din el, il impartim in 3 si formam 3 suluri pe care le impletim.


Tapetam o tava de chec cu hartie de copt si asezam aluatul impletit. Il acoperim din nou cu un prosop si il lasam alte 20 minute sa creasca.


Ungem aluatul cu ou batut si presaram chimen.


Punem tava la cuptorul preincalzit, la 200 grade, pentru aproximativ 30-45 min. pana ce painea capata o culoare rumena.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita, cu chimen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

Patricia Iordache 1

28.07.2013, 11:29

Merisor, ma bucur ca-ti place!

Patricia Iordache 1

28.07.2013, 11:29

Claudia, mai bine iti pun jumatate de painica la pachet si papi cand doresti.

muffin_lover 1

02.08.2013, 19:28

Ce bine arată Îți vine să rupi din ea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

RETETA RECOMANDATA
Chifle cu lapte (reteta video)