Painica ARICI

de raluxas in Piine, 13 Noi 2010 | 1796 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 365 ml apa (eu pun lapte) 
  • 2 lg sare 
  • 620 g faina 
  • 1 cubulet drojdie
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painica ARICI:

Se pun ingredientele in masina de facut paine pe program de framantare si crestere, sau se framanta si se lasa la crescut.

Se imparte aluatul in 5-6 parti egale (mie mi-au iesit 5 arici caci i-am facut maricei) si 1 bucata mai mica.

Fiecarei bucati i se da o forma ovala, alungita la un capat, acela fiind boticul ariciului. Aici e pot pune ochisorii :2 stafide, 2 bucati de masline, cam ce aveti...

Din bucata mica se fac pentru fiecare painica in parte cate 4 picioruse -se ruleaza aluatul si se taie bucati de 2cm.

Painicile se aseaza in tava si sub fiecare se ataseaza piciorusele 2 cate 2 pe fiecare parte. Se da si forma coditei prin alungirea aluatului.

Cu varful unei foarfece se prinde aluatul incet si se fac mici taiaturi, de la stanga spre dreapta, rand pe rand -acestia vor fi tepii ariciului.

Se ung cu pensula cu ou batut si se introduc la cuptorul incalzit inainte.

Cand devin aurii si au mai crescut stim ca sunt gata.

Iata si o painica arici (ar fi trebuit sa o las mai putin la cuptor dar a iesit foarte buna si asa)

Se servesc cu pofta !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Painica ARICI" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Rocsi 1

14.11.2010, 11:55

ce faini sunt

raluxas 1

14.11.2010, 17:22

Nadina ai tai sunt chiar pufosi
la mine a fost prima incercare si doar pe aceea am reusit s-o pozez, in rest ies aproape ca ai tai, dar mai am si eu de lucru...sa ma mai imprietenesc putin cu cuptorul sa nu le mai arda tepii

ionix 1

14.11.2010, 17:23

ce painica haioasa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

RETETA RECOMANDATA
Paine poloneza de secara