Paine de casa cu cartofi

de violeta30 in Piine, 10 Oct 2014 | 1241 vizualizari

 

O paine de casa excelenta si pufoasa. Am incercat mai multe retete, dar nu au fost extraordinare, cantitatea de cartofi era exagerat de mare. Am adaptat cantitatea de cartofi astfel incat sa iasa un produs gustos si proaspat. Painea aceasta pastreaza cel putin 3 zile de prospetime.

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi potriviti curatati de coaja si fierti
  • 1 cub drojdie proaspata - 25 g
  • 1 lingurita de zahar
  • 2 lingurite de sare
  • 1 pahar cu supa de cartofi (150 ml)
  • 3 linguri lapte
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 cubulet de unt cat cubul de drojdie
  • faina cat cuprinde (400-600 gr in functie de tipul fainii)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa cu cartofi:

Se curata cartofii, se taie in patru si se pun la fiert cu o lingurita de sare, se pune apa cat sa-i acopere.


Se freaca drojdia cu zaharul pana devine lichida si se presara o lingura de faina, se lasa deoparte pana se face piureul.


Se scurge supa de la cartofi intr-un pahar, se paseaza cartofii ca pentru piure, se pune cubul de unt, laptele si uleiul si se amesteca. Se toarna paharul cu supa de cartofi, iar apoi se presara faina si cealalta lingurita de sare, amestecand cu o lingura pana se incorporeaza faina. Se pune in continuare faina pana se face un aluat care nu se mai lipeste de maini. Se pune pe masa de lucru si se framanta energic cateva minute presarand faina ca sa nu se lipeasca. Se lasa la dospit cca 30 minute.


Dupa ce au trecut cele 30 minute se scoate din castron coca si se framanta iar. Se imparte coca in doua si se fac doua painici rotunde care se pun in tava la dospit inca 20 min. Se introduc la cuptor la o temperatura mai mare primele 10 minute, iar apoi se lasa focul la mic pana devine aurie. Se scoate si se lasa sa se raceasca dupa care se pun in pungi de hartie... daca mai apuca :)


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

MotanLaOale 1

11.10.2014, 19:46

Rocsi 1

11.10.2014, 20:37

Foarte buna!

Bya Ralu 1

15.10.2014, 18:43

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri de șuncă, umplute cu salată boeuf

de RODIMUR 5

ieri la 21:16

Mancare de legume cu linte

de Rocsi 9

ieri la 20:48

Naut cu ciuperci si spanac in sos de rosii

de katty 5

ieri la 19:12

RETETA RECOMANDATA
Paine cu cartofi