Paine Elvetiana cu masline

de nadina73 in Piine, 16 Ian 2011 | 5441 vizualizari

 

O minunatie de paine

 

INGREDIENTE

  • 1,1 kg faina
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri zahar
  • 50 g drojdie proaspata
  • 2 oua
  • 5oo ml lapte
  • 200 unt topit
  • 1 cutie masline negre fara samburi
  • Uns:
  • 1 ou batut cu un praf de sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine Elvetiana cu masline:

Se pune faina,sarea,zaharul,ouale in masina de paine.

Laptele se incalzeste, se dizolva drojdia in lapte, se pun si bucatele de unt sa se topesca  dupa care se pun toate peste faina in masina de paine,se lasa la programul de framantat -dospit .

Maslinele se scurg de apa si se toaca cu badidora putin,dupa care se pun in masina de paine. In momentu cand piscuie masina, doar atunci se pun  maslinele tocate .

Se lasa la programul de framantat dospit.

Cand aluatul a dospit se scoate din masina de paine si se imparte in 2 ,dupa care fiecare bucata se mai imparte in 3(optional ,doar daca doriti sa o impletiti).Se impleteste painea, se pune in tavi de cozonac tapetate cu hartie de copt si se lasa sa creasca  20 minute la caldura.Se ung cu oul batut bine cu un praf de sare ,dupa care se pun la cuptor pentru 40-45 minute la 160 grade.

O paine moale ,aromata,pufoasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine Elvetiana cu masline" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine impletita, cu mac