Paine Elvetiana cu masline

de nadina73 in Piine, 16 Ian 2011 | 3256 vizualizari

 

O minunatie de paine

 

INGREDIENTE

  • 1,1 kg faina
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri zahar
  • 50 g drojdie proaspata
  • 2 oua
  • 5oo ml lapte
  • 200 unt topit
  • 1 cutie masline negre fara samburi
  • Uns:
  • 1 ou batut cu un praf de sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine Elvetiana cu masline:

Se pune faina,sarea,zaharul,ouale in masina de paine.



Laptele se incalzeste, se dizolva drojdia in lapte, se pun si bucatele de unt sa se topesca dupa care se pun toate peste faina in masina de paine,se lasa la programul de framantat -dospit .



Maslinele se scurg de apa si se toaca cu badidora putin,dupa care se pun in masina de paine. In momentu cand piscuie masina, doar atunci se pun maslinele tocate .


Se lasa la programul de framantat dospit.


Cand aluatul a dospit se scoate din masina de paine si se imparte in 2 ,dupa care fiecare bucata se mai imparte in 3(optional ,doar daca doriti sa o impletiti).Se impleteste painea, se pune in tavi de cozonac tapetate cu hartie de copt si se lasa sa creasca 20 minute la caldura.Se ung cu oul batut bine cu un praf de sare ,dupa care se pun la cuptor pentru 40-45 minute la 160 grade.


O paine moale ,aromata,pufoasa

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine Elvetiana cu masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Mihaela11_jo 1

19.01.2011, 22:10

Ce frumoasa

elena1988 1

11.02.2011, 16:21

Ancutsa 1

10.08.2017, 15:57

Foarte frumoase painile!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Musaca de cartofi cu varza si carne
  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine Dukan cu tarate de ovaz