Paine cu cartofi

de simona72 in Piine, 13 Iun 2013 | 2252 vizualizari

 

Am atitea retete pe care tot zic ca trebuie sa le incerc...asa ca daca tot aveam timp si era nevoie de paine in casa am inceput cu painea cu cartofi de la Merisor. Draga mea Meri, dragi bucatarasi, intradevar o paine tare, tare buna...o poti minca si asa simpla cu lapte sau o cana de ceai...

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi medii
  • 100 ml lapte
  • 100 ml apa in care au fiert cartofii
  • 1 lingura unt
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 500 gr faina
  • 1/2 cub mic de drojdie
  • pt decor:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
  • seminte de in
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cartofi:

Am fiert cartorii in apa cu sare, iar cind au fost fierti i-am zdrobit cu furculita si i-am amestecat cu untul. Piureul rezultat l-am pus in masina de paine, am adaugat, laptele, apa de pe cartofi, sare, zahar, faina si drojdia proaspata maruntita. Am dat masina pe programul de framintare, am scos aluatul pe masa de lucru cind a fost gata framintat, l-am impartit in sferturi, am facut niste sfere si l-am pus in tava de chec de silicon. L-am acoperit cu un prosop de bucatatrie si l-am lasat la loc caldut sa creasca cam 20-30 minute. Am dat painea la cuptorul incins la 180 grade pt 30 minute. Am amestecat bine galbenusul cu laptele, am uns bine painea, am presarat seminte de in si am mai dat la cuptor pt 10 minute.


A iesit o paine frumoasa precum un cozonac de sarbatoare.


Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

daca aluatul cere, este prea moale, mai adaugati faina, asta depinde de cantitatea de cartofi pe care o puneti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Sim0na 1

14.06.2013, 10:11

O minunatie de paine!

mihaelar63 1

14.06.2013, 13:41

Chiar acum pun si eu deo paine

simona72 1

14.06.2013, 18:27

Mihaela hai cu painea!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4328 puncte

Mitinita

4091 puncte

Gherca Daniela

3906 puncte

Rocsi

3502 puncte

katty

3243 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baclava de post
  • 29

    D

  • 30

    L

  • 01

    MA

  • 02

    MI

  • 03

    J

  • 04

    V

  • 05

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Invartita moldoveneasca de post, cu mere si stafide

de RODIMUR 7

la 12:04

Salată de sfeclă cu rădăcină de țelină la borcan

ieri la 09:04

Supa crema de brocoli

ieri la 08:49

Clatite cu branza si bezea

de Rocsi 9

pe 03.12 la 17:53

RETETA RECOMANDATA
Paine cu cartofi si ceapa