Paine cu cartofi

de simona72 in Piine, 13 Iun 2013 | 1174 vizualizari

 

Am atitea retete pe care tot zic ca trebuie sa le incerc...asa ca daca tot aveam timp si era nevoie de paine in casa am inceput cu painea cu cartofi de la Merisor. Draga mea Meri, dragi bucatarasi, intradevar o paine tare, tare buna...o poti minca si asa simpla cu lapte sau o cana de ceai...

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi medii
  • 100 ml lapte
  • 100 ml apa in care au fiert cartofii
  • 1 lingura unt
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 500 gr faina
  • 1/2 cub mic de drojdie
  • pt decor:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
  • seminte de in
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cartofi:

Am fiert cartorii in apa cu sare, iar cind au fost fierti i-am zdrobit cu furculita si i-am amestecat cu untul. Piureul rezultat l-am pus in masina de paine, am adaugat, laptele, apa de pe cartofi, sare, zahar, faina si drojdia proaspata maruntita. Am dat masina pe programul de framintare, am scos aluatul pe masa de lucru cind a fost gata framintat, l-am impartit in sferturi, am facut niste sfere si l-am pus in tava de chec de silicon. L-am acoperit cu un prosop de bucatatrie si l-am lasat la loc caldut sa creasca cam 20-30 minute. Am dat painea la cuptorul incins la 180 grade pt 30 minute. Am amestecat bine galbenusul cu laptele, am uns bine painea, am presarat seminte de in si am mai dat la cuptor pt 10 minute.


A iesit o paine frumoasa precum un cozonac de sarbatoare.


Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

daca aluatul cere, este prea moale, mai adaugati faina, asta depinde de cantitatea de cartofi pe care o puneti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Sim0na 1

14.06.2013, 10:11

O minunatie de paine!

mihaelar63 1

14.06.2013, 13:41

Chiar acum pun si eu deo paine

simona72 1

14.06.2013, 18:27

Mihaela hai cu painea!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Hortansa
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine cu cartofi