Paine cu drojdie naturala

de kisskmy in Piine, 9 Dec 2011 | 6449 vizualizari

COMENTARII (8)

Rocsi 1

10.12.2011, 10:57

bine ai venit!! frumoasa painica preparata de tine

gaby_gabytza 1

10.12.2011, 11:45

ce bine arata

adasev12 1

10.12.2011, 12:51

painica ta arat f bine si cred ca e f buna!
as avea niste intrebari, totusi: drojdie naturala, este drojdia propriu zisa, din magazin? nu ai specificat nimic in acest sens...si despre impachetari....???cum le-ai facut? si cum ai ciocanit painea la spate, ai scos-o din tava si apoi ai pus-o la loc? ...poate revii cu niste lamuriri...k?

adasev12 1

10.12.2011, 12:52

P.S. am uitat sa-ti urez " bun venit!" in echipa noastra

Lau 1

10.12.2011, 14:44

arata bine

MotanLaOale 1

10.12.2011, 22:23

aceleasi nelamuriri ca Adasev
Arata bine

alinutzika 1

10.12.2011, 23:00

buna si f sanatoasa!

kisskmy 1

11.12.2011, 00:22

Multumesc tuturor pentru aprecieri.
Pe aceasta cale doresc sa-i raspund lui Adasev : 1. drojdia naturala NU este drojdia de bere. Este drojdia facuta din faina si apa. Este o drojdie 100% naturala, care o poate face fiecare in casa. In curand voi face un site dedicat fermentilor, care va cuprinde informatii despre aceasta drojdie, precum si despre tipurile de kefir si ciuperca Kombucha. Pana atunci, puteti vedea despre ce drojdie este vorba aici : http://vegetarian-gustos-si-sanatos.blogspot.com/2010/03/drojdie-naturala-masa-madre.html .
2. Impachetarile le-am facut direct in vasul in care am framantat aluatul , ca si cum as face un plic : prindeti (cu mana "umezita" cu apa sau ulei) de o parte a aluatului, trageti in sus si lasati sa cada peste restul de aluat. Repetati operatiunea si din partea opusa, apoi din partea de sus si cea de jos. Ordinea nu are importanta . Ideea e ca ,presupunand ca aluatul ar fi patrat, trebuie sa aduceti toate marginile pe mijloc suprapunandu-le. Promit ca data viitoare cand voi face aceasta paine sa fac poze la modul de impachetare si le voi posta tot aici.
3. Cat despre "ciocanitul" painii...da, am scos-o putin din tava, am ciocanit-o pe spate si i-am dat drumu repede inapoi ca ma frigea )) . Nu am avut probleme cu ea pentru ca folosisem hartie de copt.
Intr-adevar este o paine foarte sanatoasa, foarte simpla si foarte economica faina, apa, sare. Nimic mai mult. Pana si drojdia tot numai din faina si apa e facuta . Aaaa si mai e si de post

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine neagra cu seminte de in