Paine cu feta

de divainbucatarie in Piine, 16 Iul 2011 | 2595 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 750 g faina + 100 g pt masa de lucru
  • 20 g drojdie proaspata
  • 300 ml lapte cald
  • 3 oua + 1 galbenus pentru uns
  • 2 linguri de ulei masline
  • 160 g branza feta rasa
  • 1 lingura miere
  • 2 lingurite sare
  • 2 linguri ulei masline pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu feta:

Pentru inceput preagtim maiaua din drojdie, miere, o lingura faina si lapte cald, cat sa acopere drojdia. Lasam maiaua sa dospeasca, cat sa iasa din cana in care am pus-o. Punem faina intr-un vas si facem o gaura in mijloc. Turnam maiaua in gaura, amestecam cu faina, apoi adaugam laptele cald. Incorporam ouale batute, sarea, uleiul de masline, iar la sfarsit branza rasa.


Framantam aluatul timp de 5-10 minute, pana devine moale si elastic, dar se si desprinde de pe peretii vasului. Il punem intr-un castron si il lasam sa creasca timp de 45-60 de minute intr-un loc cald.


Cand aluatul a crescut suficient de mult, il impartim in 2 parti. Modelam pe masa de lucru tapetata cu faina o coronita pe care o vom decora cu cateva impletituri de aluat. In mijlocul cornitei punem aluat ca o bila. Ungem totul cu un galbenus batut cu 2-3 linguri de lapte. Puteti presara seminte de susan sau de mac. Painea o punem pe hartie de copt si o lasam sa creasca inca 20 minute.


O vom coace in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 30 minute. Dupa ce o scoatem din cuptor, o ungem cu ulei de masline. Lasam painea sa se raceasca pe un grilaj, apoi o acoperim cu un prosop.


Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu feta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

gaby_duceag 1

20.07.2011, 09:42

Ce frumoasa e!

divainbucatarie 1

20.07.2011, 09:55

Va multumesc pentru aprecieri si va pup!

alinutzika 1

09.08.2011, 00:11

cred ca e tare buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7188 puncte

mihaelar63

5100 puncte

RODIMUR

4392 puncte

Rocsi

3873 puncte

lucy2002

3676 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tort Pralina-Ciocolata
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si cirese

de oanapl 6

ieri la 20:57

Mancarica de fasole cu afumatura

de oanapl 6

ieri la 20:25

Minichecuri cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 6

ieri la 19:54

Tiramisu, la cupa

de RODIMUR 7

ieri la 19:52

Madlene cu afine si lamaie

de Criss 6

ieri la 16:39

RETETA RECOMANDATA
Paine cu faina alba si tarate de grau