Paine cu iaurt

de lilik in Piine, 1 Aug 2011 | 3827 vizualizari

 

o minunatie de paine...este prima data cand fac si sunt suuuuper mulltumita de rezultat...

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 250 gr iaurt natural
  • 2 lingurite de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 75-100 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu iaurt:

Cernem faina,o amestecam cu sarea si facem o fantana in mijloc.

Intr-un bol punem 75 ml apa calduta,zaharul si drojdia.amestecam pana se topeste totul apoi acoperim cu un prosopel si lasam pana incepe sa creasca.

In fantana facuta in faina punem iaurtul si maiaua,apoi incepem sa framantam.Daca mai este nevoie punem inca putina apa si la sfarsit punem uleiul.

Framantam pana se absoarbe tot,apoi acoperim cu un prosop si lasam sa creasca 1-2 ore la loc caldut.

Trascurs timpul luam aluatul si il mai framantam o data,apoi formam o franzela pe care o punem intr-o tava de chec,o crestam putin si mai lasam 10-15 minute la crescut.

Trascurs timpul ungem painea cu ulei de masline si dam la cuptorul incins la 180° timp de 40-45 de minute(facem proba pt a fi siguri).

Cand este gata stingem cuptorul si lasam painea acolo inca 5  minute,apoi o scoatem din tava si o acoperim cu un prosop de bucatarie.

Servim cu ce ne place mai mult...este minunata cu unt si dulceata dimineata sau un sandwich cu mezeluri proaspat feliate in pauza de pranz...

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

lilik 1

03.08.2011, 01:59

Auzi la Ina "ca la vie"

lilik 1

03.08.2011, 02:02

este intr-adevar fffff buna...fetitei i-a placut tare mult,mancase 2 felii si tot mai cerea
va multumesc frumos tuturor

Rahela Velicu 1

14.06.2021, 21:15

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa cu iaurt