Painici umplute cu branza si ciuperci

de T I M E A in Piine, 22 Feb 2013 | 5876 vizualizari

 

Painicile mele se pot servi simple la micul dejun sau cina sau ca aperitiv la orice masa festiva.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina alba
  • 100 gr faina integrala
  • 280 ml apa calda
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita rasa zahar
  • 1 lingurita rasa sare
  • 1 lingura ulei
  • Umplutura
  • 150 gr ciuperci taiate (un borcan mic)
  • 100 gr branza de burduf
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici umplute cu branza si ciuperci:

Punem drojdia la dospit in aprox 100 ml apa calduta amestecata cu zaharul. 

Intr-un bol amestecam cele doua tipuri de faina si sarea.

Turnam drojdia dospita peste faina si amestecam usor adaugand treptat si restul de apa calduta. Framantam cu mana si spre final adaugam si uleiul.

Obtinem un aluat usor lipicios pe care il lasam la dospit la loc cald, aprox. 40 de minute.

Intidem aluatul pe masa tapetata cu faina, punem faina si deasupra pentru a nu se lipi de sucitor. Cu o cana de diametru mai mare, decupam forme rotunde.

Pregatim doua boluri: in una punem branza de burduf si in cealalta ciupercile pe care le tocam inainte marunt.

Punem in fiecare cerc cate o lingurita cu varf branza de burduf si o lingurita cu varf ciuperci. Strangem marginile cercului spre mijloc si apasam cu degetele sa se lipeasca, apoi formam cu mana bile si le asezam cu partea adunata in jos intr-o tava unsa cu putin ulei. Procedam la fel cu fiecare.

Lasam bilutele sa mai dospeasca 20-30 de minute apoi dam tava la cuptorul preincalzit la 190 de grade timp de aprox 20-25 minute. Trebuie sa fie usor rumenite deasupra.

Servim calde.

TIPS-URI

1

Se pot face si cu alt tip de branza

2

Mie mi-au iesit 15 buc, in functie de cercul decupat va pot iesi mai multe sau mai putine

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici umplute cu branza si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

T I M E A 1

22.02.2013, 18:37

Dora

Zamfira 1

22.02.2013, 21:14

o minune de painici, place, trebuie sa fac si eu!!!!

T I M E A 1

22.02.2013, 23:01

Zamfira ma bucur ca iti plac

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Painici umplute